Açık Öğretim Yoluyla Verilen Dersler | Kapadokya Üniversitesi

Açık Öğretim Yoluyla Verilen Dersler

Ders Kaydı

Öğrenciler, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili ve Temel Bilgi Teknolojileri derslerine dönem başında ders kayıt süresi içerisinde diğer zorunlu derslerde olduğu gibi Öğrenci İşleri Otomasyonu aracılığıyla kayıt yaptırırlar.

Ders Kaynakları

Öğrencilerin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili ve Temel Bilgi Teknolojileri ders kaynaklarına (video, kitap vb.) http://uzaktanogretim.kapadokya.edu.tr adresinden erişmekte olup öğrencilere bu dersler için ayrıca bir basılı kitap verilmemektedir.

Sisteme Giriş

Öğrenciler, portala kullanıcı adı olarak öğrenci numaralarını, şifre olarak da TC kimlik numaralarını yazarak sisteme giriş yapabilirler. Örnek bir öğrenci için;

Kullanıcı Adı: Öğrenci No
Şifre: TC Kimlik No

Kullanıcı adı ve parola ile portalda oturum açtıktan sonra erişilebilen kişisel çalışma alanları ile öğrenciler dersler kapsamında sunulan e-öğrenme hizmetlerinden faydalanabileceklerdir. Tüm e-öğrenme portalı bileşenleri derslere kayıtlı olan tüm öğrencilerimize sınırsız açık olacaktır.

Sınav Tarihleri ve İçeriği

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II, Türk Dili I-II ve Temel Bilgi Teknolojileri I-II derslerinin yüksekokulumuz tarafından belirlenen sınav tarihleri her akademik dönem başında üniversitemiz web sitesinde, öğrenci işleri otomasyonunda ve duyuru panolarında yayınlanmaktadır.

Sınavlar tüm yerleşkelerde aynı tarihlerde yapılmaktadır.

Yazılı şekilde yapılacak sınavlarda sınav soruları çoktan seçmeli test biçiminde Kapadokya Üniversitesi tarafından hazırlanmakta ve cevap anahtarları yine Kapadokya Üniversitesi tarafından değerlendirilmektedir. Soruların hazırlanmasında ilgili derslerin e-dokümanların içeriklerine bağlı kalınmaktadır.

Sınav sonuçlarının ilanı

Cevap anahtarlarının Kapadokya Üniversitesi tarafından değerlendirilmesinden sonra sınav sonuçları üniversitemiz öğrenci işleri otomasyonunda yayınlanmaktadır.