Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi ve Öğrenci Katılımı semineri yapıldı | Kapadokya Üniversitesi

Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi ve Öğrenci Katılımı semineri yapıldı

Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi ve Öğrenci Katılımı semineri, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar’ın katılımlarıyla düzenlendi.

Üniversitemiz Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörlüğü tarafından Öğrenci Konseyi iş birliği ile Kalite ve Stratejik Planlama Daire Başkanımız Ramazan Temel’in moderatörlüğündeki seminer, Mustafapaşa yerleşkemizdeki Oktay Sinanoğlu Binası Konferans Salonu’nda yapıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Üniversitemiz Kalite Yönetim Sistemi, Eğitimde Kalite Güvence Sistemi ve Üniversitemizin diğer sürdürülebilir çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Karasar, “Üniversitemizin çevreyle ilgili olan ilişkileri, özellikle bölgedeki ekonomik doğal sürdürülebilirlikle olan ilişkileri bizler için çok önemli. 2015 yılı itibariyle, yani Kapadokya Meslek Yüksekokulumuz kurulduktan 10 yıl sonra, bir MYO olarak kalite yönetim çalışma sistemi kuruluş çalışmalarına başlamış ve 2016 yılında İSO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgelendirme çalışmalarını tamamlamıştır. Henüz bir vakıf MYO iken İSO 9001 ve Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarını tamamlamış bir üniversite olarak dikkat çekiyoruz. Aynı sene YÖKAK tarafından kurumsal dış değerlendirme süreci başlamış ve tamamen gönüllülük üzerine kurulu bu sürece de katılmaktan mutluluk duymuştuk. Bugün de bu anlamlı seminerdeki katkıları için YÖKAK temsilcilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kar: Öğrencilerin kalite güvence süreçlerine katılımları son derece önemli

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’ın ardından konuşan YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar ise, YÖKAK ve YÖKAK Öğrenci Komisyonu, yükseköğretimde kalite güvencesi süreçlerine öğrenci katılımının önemi, YÖKAK’ın değerlendirme süreçlerine ilişkin temel kavramlar hakkında bilgiler aktardı. Kar, “Öğrencilerin kalite güvence süreçlerine katılımları, kendilerine bireysel ve toplumsal anlamda birtakım kazançlar sağlamaktadır. En önemlisi bu süreçlerle ilgili kazandığınız tecrübe, konuya hâkimiyet, sizlere ileride büyük getiriler sağlayacaktır. Bu da iş hayatına sizi daha adapte, hazır hale getirecektir.” ifadelerinde bulundu.

Seminerde ayrıca, YÖKAK Öğrenci Komisyonu Akademik Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Gonca Uludağ ve YÖKAK Öğrenci Komisyonu Başkan Yardımcısı Sena Çatal, Kalite Kurulu Öğrenci Komisyonu faaliyetlerine yönelik sunumlarıyla öğrencilerimize bilgiler aktardılar.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız