Üniversitemizin çevreci çalışmalarının uluslararası başarısı yükseliyor | Kapadokya Üniversitesi

Üniversitemizin çevreci çalışmalarının uluslararası başarısı yükseliyor

Endonezya Üniversitesi (Universitas Indonesia) tarafından 2010 yılında başlatılmış olan ve Türk üniversitelerinin de son yıllarda artan sayılarda katılımda bulunduğu Greenmetric Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nın (http://greenmetric.ui.ac.id) 2021 yılı değerlendirme sonuçları 14 Aralık 2021 tarihinde açıklandı.

Pandemi koşulları nedeniyle yeni değerlendirme kriterlerinin ve kategorilerin eklendiği Greenmetric Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda Kapadokya Üniversitesi, Güvenli Kampüs uygulaması, uzaktan öğrenim sistemleri ve eğitimleri gibi alanlardaki başarısıyla COVID-19 önlemlerine ilişkin değerlendirme sorularından tam puan aldı.

Üniversitemiz, Türkiye’deki Vakıf Üniversiteleri arasında toplam puan bazında 6'ncı sırada yer alırken, “Atık Yönetimi” kategorisinde Vakıf Üniversiteleri arasında  5'inci, Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında ise 17’inci sıraya yerleşti. Kapadokya Üniversitesi, sıralamaya katılan 15 Vakıf Üniversitesi arasında “Ulaşım” alanında 7'nci, “Eğitim ve Araştırma” alanında 5'inci, “Enerji ve İklim Değişikliği” alanında ise 9’uncu sırada yer aldı.

Genel sıralamada 71 Türk üniversitesi yer alırken, Kapadokya Üniversitesi bu sıralamada 30’uncu ve dünya çapındaki 916 çevreci üniversite arasında da 407’nci sırada yer almıştır.

Greenmetric 2021 Dünya Sıralaması detayları için: https://greenmetric.ui.ac.id/rankings/overall-rankings-2021


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız