Üniversitemizin 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Dersi konuğu T.C. Merkez Bankası Eski Başkanı Prof. Dr. Bülent Gültekin oldu | Kapadokya Üniversitesi

Üniversitemizin 2022-2023 akademik yılı açılış dersini T.C. Merkez Bankası Eski Başkanı ve Wharton Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Gültekin verdi. Gültekin, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Bağımsızlığı ve Türkiye’de Enflasyon: 1923-2022” başlıklı, yaklaşık bir buçuk saat süren sunumunda çevrim içi olarak öğrencilere seslendi.

Dersin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın 2022-2023 akademik yılını kutladı. Karasar, “Güneşli bir Kapadokya gününden hepinize merhaba. Öğrencilerimiz Kapadokya’nın sokaklarında, Üniversitemizin tarihi binalarında, bunu görmek bizi çok mutlu ediyor, çok güzel bir gün geçiriyoruz.” diyerek sözlerine başladı.  Üniversitemizin, öğrencilerini daima alanının önde gelen akademisyenleriyle ve en iyi, en güncel konularla buluşturduğunu belirten Karasar, açılış konuşmasının ardından sözü Prof. Dr. Bülent Gültekin’e bıraktı.

Tüm öğrencilerin ve öğretim elemanlarının yeni akademik yılını kutlayan Prof. Dr. Bülent Gültekin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan günümüze ekonomik olarak yaşadığı bunalımlardan ve enflasyon tehlikesinden bahsetti. Küresel çapta yaşanılan enflasyon sorununa ve ekonomik daralmalara dikkat çeken Gültekin, kripto para piyasasına da değindi.  Üniversitemiz Youtube kanalından da canlı olarak yayımlanan açılış dersi, Prof. Dr. Bülent Gültekin’in öğrencilerimizden gelen soruları yanıtlamasıyla son buldu.