Üniversitemizde Akran Değerlendirme Süreci tamamlandı | Kapadokya Üniversitesi

Üniversitemizde Akran Değerlendirme Süreci tamamlandı

Üniversitemizde Akreditasyon Çalışmaları Politika Belgesi ve Stratejik Planı doğrultusunda programlarımızın kendi güçlü ve gelişmeye açık yönlerini tanıması ve iyileştirme süreçlerine katkı sağlaması amacıyla yürütülen Akran Değerlendirme Süreci tamamlandı.

Akran Değerlendirmeleri, paydaşlarla iletişim ve iş birliği, öz değerlendirme çalışmaları ve kalite güvencesi kültürünün yaygınlaştırılması ve içselleştirilmesi amacıyla akademik birimler tarafından hazırlanan 2020-2021 yılına ait öz değerlendirme raporları çerçevesinde, 29 farklı üniversiteden öğretim elemanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Kasım ayında başlatılan akran değerlendirme faaliyetlerinde, 47 farklı programın yakın akran değerlendirmeleri üniversitemiz içinden farklı bölümler tarafından yapılırken; uzak akran değerlendirmeleri, 29 farklı üniversitenin 47 farklı bölümü ile planlanarak gerçekleştirildi.

Akademik birim yöneticileri tarafından sürecin tamamlanmasının ardından 24 Kasım 2021 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’ın katılımı ile akran değerlendirme süreçleri bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Toplantı sonucunda aksayan yönler tespit edilerek iyileştirme kararları alınmıştır.