Üniversitemizde Akran Değerlendirme Süreci Başladı | Kapadokya Üniversitesi

Üniversitemizde Akran Değerlendirme Süreci Başladı

Kapadokya Üniversitesi kaliteye öncelik veren, paydaş katılımı esaslı ve öğrenci odaklı anlayışla, eğitim-öğretim alanında Türkiye’de yenilikçi uygulamalara imza atmaya devam ediyor.

Üniversitenin belirlemiş olduğu akreditasyon yol haritası, Akreditasyon Çalışmaları Politika Belgesi’nde belirtilen program bazında iyileştirme planları oluşturulması amacıyla Üniversite bünyesinde yer alan bölüm ve programların öz değerlendirme raporu çalışmaları tamamlandı.

Üniversitenin verdiği hizmetlerin uygunluğunu analiz etmek, Kalite Yönetim Sisteminin işleyişini güvence altına almak ve kalıcı bir şekilde kurumsal kültür olarak benimsenmesini sağlamak amacıyla tüm akademik birimler tarafından öz değerlendirme raporları hazırlandı ve Kalite Komisyonuna sunuldu. Öz değerlendirme raporunun tamamlanmasının ardından akran değerlendirmesi süreci başlatıldı. Bu kapsamda, bölüm ve programlar için belirlenen akranların Temmuz ayı başında değerlendirmelerini, Kalite Komisyonuna sunarak iyileştirme çalışmalarını desteklemeleri beklenmektedir.

Eğitim alanında yapılandırmacı kuram, aktif öğrenme ve alternatif değerlendirme uygulamalarına örnek teşkil edecek akran değerlendirmesi süreci, Kapadokya Üniversitesinin bu ve benzeri birçok yenilikçi yöntem ve yaklaşımları ile diğer yükseköğretim kurumlarına iyi bir örnek teşkil etmesi amaçlanıyor.