Üniversitemiz Uluslararası Havacılığın Liderlerini Bir Araya Getirdi | Kapadokya Üniversitesi

Üniversitemiz Uluslararası Havacılığın Liderlerini Bir Araya Getirdi

Üniversitemizin 16-18 Mart 2021 tarihlerinde düzenleceği “Future and Emerging Technologies in Aviation” (Havacılıkta Gelecek ve Gelişen Teknolojiler) başlıklı uluslararası çalıştayı başladı.

Çalıştayın açılış programına T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar katıldı. Açılış programının moderatörlüğünü ise Üniversitemiz Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölüm Başkanı ve İHA Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Benveniste yaptı.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açılış konuşmasında, üniversitelerle iş birliği yapmanın, vizyonlarını belirleyen adımlarda önemli bir yaklaşım olduğuna değinerek, “Mutlaka üniversitelerimizle iş birliği yaparak, onların akademik görüş ve bilgilerine başvurarak ilerliyoruz. Dahası, pek çok projemizin inşa süreçlerinde, şantiye ziyaretlerimizde, öğrenci arkadaşlarımızla bir arada oluyor bilgi ve fikir paylaşımında bulunuyoruz” dedi. Karaismailoğlu, “Dünyada ulaşamayacağımız yer kalmayacak’ dedik. Bu hedefimizi büyük oranda gerçekleştirdik. Bugün ülkemiz, özellikle de İstanbul, dünyanın en büyük küresel transit merkezlerinden biri haline gelmiş durumdadır” dedi.

Türkiye dünya hava yolu taşımacılığında 6. sırada
Ülkemizin hava yolu yük taşıma kapasitesinin yıldan yıla artış gösterdiğini söyleyen Karaismailoğlu, 2010 yılında 511 bin ton olan hava yolu yük taşıma kapasitesinin 2019 yılı sonu itibarıyla 2 milyon 500 bin tona çıkarıldığını ve kargo uçağı sayısının da 25'e ulaştığını belirtti. Dünya hava yolu kargo firmaları arasında THY'nin 2019 yılı sonu verilerine göre 6'ncı sıraya yerleştiğini ifade etti.

“Avrupa’nın en işlek havalimanına ve en çok ülkeye uçan hava yolu şirketine sahibiz”
Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek, Covid-19 salgınının, dünya sivil havacılık sektöründe eşi görülmemiş etkiler meydana getirdiğini, EUROCONTROL ve IATA gibi uluslararası organizasyonların verilerine göre 2020 yılında, 2019’a kıyasla yolcu trafiği, havalimanı ve hava yolu şirketleri gelirlerinde yüzde 60’a yakın azalmanın yanı sıra, hava seyrüsefer hizmet sağlayıcıların gelirlerinde de milyarlarca dolar düşüş yaşandığını belirtti.

Yüksek, “Dünya havacılığının, 2022 yılından sonra ağırlık merkezinin batıdan doğuya doğru ilerleyerek İstanbul’u merkez alacağı düşünülürse Avrupa’nın en işlek havalimanına ve en çok ülkeye uçan hava yolu şirketine sahip olan ülkemizin, uluslararası kuruluşlarda güçlü temsil etkisinin olmayışı artık kabul edilemez bir durumdur.  Bu gerçekler ışığında, 2022 ICAO konsey seçimlerin de Türkiye ikinci gruptan bağımsız aday olma kararı almıştır. İnşallah üye ülkelerin tercihi de hak eden ve kendilerine havacılığın her alanında destek sunabilecek Türkiye’den yana olacaktır” diye konuştu.

“Önümüzdeki On Yılda Havacılığın Vizyonu ve Zorlukları”

Açılış konuşmalarının ardından havacılık sektörünün duayenlerinden Haydar Yalçın moderatörlüğünde yapılan “Yönetici Bakışı: Önümüzdeki On Yılda Havacılığın Vizyonu ve Zorlukları” oturumuna, Avrupa Komisyonu Ulaştırma Genel Müdürü Henrik Hololei, EUROCONTROL Genel Müdürü Eamonn Brennan, ACI EUROPE Genel Müdürü Olivier Jankovec ve Gürcistan Sivil Havacılık Ajansı Genel Müdürü Levan Karanadze katıldı.  

Çalıştay, havacılık alanının önde gelen isimlerin katılımıyla ve farklı konularıyla Üniversitemiz Youtube kanalından canlı yayınla 18 Mart’a kadar izleyicileri ile buluşmaya devam edecek.

Program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

SUNUMLAR / PRESENTATIONS

1. Oturum / 1st Session
"Önümüzdeki On Yılda Havacılığın Vizyonu ve Zorlukları / Vision and Challenges of Aviation in the Next Decade"

EUROCONTROL Genel Müdürü Eamonn Brennan'ın sunumuna ulaşmak için tıklayınız.
Click for the Eamonn Brennan's presentation.

ACI EUROPE Genel Müdürü Olivier Jankovec'in sunumuna ulaşmak için tıklayınız.
Click for the Olivier Jankovec's presentation.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız