Üniversitemiz Öğretim Üyesi Baki Hazer’den Türkiye’ye Gurur Veren Başarı

Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Baki Hazer, Çevre Dostu Polyester-PHA (Polihidroksialkanoat) konusundaki yaptığı çalışmalar ile tüm dünyada adından söz ettirdi.

Açık erişim yayın ve açık bilim platformu Frontiers’te Biyomühendislik ve Biyoteknoloji alanında yayımlanan makalede; dünyada PHA ile ilgili çalışan en önemli akademisyenler arasında gösterilen Baki Hazer Türkiye’nin ve KÜN’ün gurur kaynağı oldu.

Çevre Dostu Polyester-PHA, biyobozunur plastik olarak bilinmektedir ve sürdürülebilir çevre için büyük önem taşımaktadır.  Frontiers’te Biyomühendislik ve Biyoteknoloji alanında yayımlanan makaleye linkten https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fbioe.2020.00959/full ulaşabilirsiniz.