Üniversitemiz Havacılık bölümleri akademisyenlerince geliştirilen İnsansız Hava Aracımız Türkiye'de bir ilk olacak | Kapadokya Üniversitesi

Üniversitemiz Havacılık bölümleri akademisyenlerince geliştirilen İnsansız Hava Aracımız Türkiye'de bir ilk olacak

Üniversitemizin İnsansız Hava Aracı Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi imkânları ile tasarlanan ve geliştirilen İnsansız Hava Aracımızın (İHA) uçuş testi, başarılı bir şekilde tamamlandı. Hâlihazırda teorik eğitimlerini de verdiğimiz İHA-2 kategorisindeki (+25kg) kompozit gövde yapısına sahip bu İHA, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından sertifikasyon işlemleri tamamlandığında, ülkemizde bir üniversite tarafından bu alanda üretilmiş ilk hava aracı olma özelliğine sahip olacaktır.

İHA, tam otonom ve yedekli aviyonik sistemler ile tam emniyetli uçuş kabiliyetine sahiptir. Akademisyenlerimiz tarafından geliştirilen hava aracının, 15 kilogram faydalı yük kapasitesi ile tarımsal uygulamalar için kullanılması amaçlanmıştır. Hava aracının AR-GE'si ve sertifikasyonu tamamlandıktan sonra, L6 Kategorisinde (Çok Hafif Döner Kanatlı Hava Aracı) iki yolcu taşıma kapasiteli hava taksi hedefimiz de bulunmaktadır.

Bir kez daha çalışmada emeği geçen Üniversitemiz Havacılık bölümleri akademisyenleri başta olmak üzere tüm hocalarımızı tebrik ederiz.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız