Üniversitemiz Danışma Kurulu Üyesi Sertaç Yerlikaya “Yeni Teknolojilerle Fark Yaratan Kadın Lider” ödülünü aldı | Kapadokya Üniversitesi

Microsoft ve Habitat Derneği iş birliğiyle, bu yıl altıncısı düzenlenen ve beş kategoride ödülün verildiği ‘Teknolojinin Kadın Liderleri’ yarışmasında, Üniversitemiz Danışma Kurulu Üyesi Sertaç Yerlikaya “Yeni Teknolojilerle Fark Yaratan Kadın Lider” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Microsoft’un teknoloji sektörüne yön verecek ve geliştirecek inovasyonların üretilmesinde cinsiyet eşitliğinin önemini vurgulamaya çalıştığı ve teknoloji alanında başarılı kadınları öne çıkarmak için düzenlediği “Teknolojinin Kadın Liderleri” yarışması sona erdi. Microsoft Türkiye ve Habitat Derneği yöneticilerinden oluşan jüri tarafından yüzlerce başvuru projesi incelendikten sonra finale kalan yedi kadına, Microsoft Türkiye ofisinde yapılan törende ödülleri verildi. Bu yıl altıncısı düzenlenen, ortaokul ve lise öğrencilerinden profesyonel yöneticilere kadar her yaş ve meslek grubundan kadınların yarıştığı ve başarı hikâyelerinin gün yüzüne çıktığı yarışmada Üniversitemiz Danışma Kurulu Üyesi Sertaç Yerlikaya ödüle layık görüldü. Yerlikaya, “Türkiye Açık Kaynak Platformu” ile Türkiye’de ihraç edilebilir açık kaynak yazılım ürünleri geliştirmek, nitelikli yazılım geliştirici ve açık kaynak yazılım destek hizmetleri sunan şirket ve girişimci sayısını artırmak için yürüttüğü çalışmalarla “Yeni Teknolojilerle Fark Yaratan Kadın Lider” kategorisinde ödülünü aldı.