Üniversitemiz 16. İstanbul Bienali’ne Damgasını Vurdu | Kapadokya Üniversitesi

Üniversitemiz 16. İstanbul Bienali’ne Damgasını Vurdu

Üniversitemizin Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi bu kez de “Yedinci Kıta” temalı 16. İstanbul Bienali’ne damgasını vurdu. Bienalin kapanış oturumlarından biri, üniversitemizin Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi iş birliğiyle organize edildi.

Kurulduğu Ekim 2018’den bu yana üniversitemizin çevreci beşeri bilimler alanına verdiği önceliğin ve önemin kurumsal boyutunu temsil eden ve hayata geçirdiği çalışmalarla kısa sürede Türkiye’de ve dünyada dikkat çeken Kapadokya Üniversitesi Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi, bu kez de “Yedinci Kıta” teması ile açılan 16. İstanbul Bienali’ne önemli bir katkı sağladı.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın bu yıl 25 ülkeden 56 sanatçının katılımı ile Fransız yazar Nicolas Bourriaud’un küratörlüğünde düzenlediği İstanbul Bienali’nde bu kez insan faaliyetlerinin yeryüzündeki olumsuz ve kalıcı etkilerinden en gözle görüleni olan plastik atık kirlenmesi ele alındı. “Yedinci Kıta” başlığı da Pasifik Okyanusu’nda bulunan ve neredeyse ayrı bir kıta büyüklüğündeki plastik atık yığınından esinlenerek seçilmiş. Temel kuruluş amacı, acil müdahale gerektiren böylesi ekolojik hasarlara ve yeryüzünün karşı karşıya kaldığı ekolojik temelli etik ve toplumsal sorunlara yeni bakış açıları sunmak olan üniversitemizin Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi de Fransız filozof Patrick Degeorges’un yapacağı bir konuşma ile bu organizasyonda yer aldı.

Ecocene: Cappadocia Journal of Environmental Humanities [Ekosen: Kapadokya Çevreci Beşeri Bilimler Dergisi] adıyla yayın hayatına başlamak üzere olan Merkez dergisinin editörlerinden olan Degeorges, Antroposen’in çağdaş düşünceyi nasıl değiştirdiğini anlattı. Bienalin kapanış konuşmalarından birini yapan Degeorges, oturumun diğer bir davetlisi, ödüllü sanatçı Johannes Büttner ile gerçekleştirdiği sohbette “beşeri bilimlerin ve sanatın Antroposen’in ekotopik potansiyelini serbest bırakacak ‘jeo-öykü anlatılar’la nasıl meşgul olduğunu” ele aldı.

Eylül 2017’den beri École Normale Supérieure de Lyon’un Antroposen müfredatının direktörlüğünü yürüten Degeorges’un Büttner ile sohbeti, 9 Kasım 2019 tarihinde, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde düzenlenen “Yedinci Kıtayı Keşfetmek – II” başlıklı panelde yapıldı.

Daha fazla bilgi için:

Panel Programı: https://bienal.iksv.org/tr/kamusal-program-ve-ogrenme-programlari/yedinci-kitayi-kesfetmek-ii

Kapadokya Üniversitesi Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi: https://ehc.kapadokya.edu.tr/

 

 

 


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız