Üniversitemiz 1. Ulusal Yapay Zekâ Etkinliğine Ev Sahipliği Yapıyor | Kapadokya Üniversitesi

Üniversitemiz 1. Ulusal Yapay Zekâ Etkinliğine Ev Sahipliği Yapıyor

1. Ulusal Yapay Zekâ Buluşması Kapadokya 17-18 Ekim 2024 tarihlerinde üniversitemiz Fabrika Yerleşkesinde yapılacak.

Etkinlik, yapay zekâ alanında çalışma yapanları bir araya getirerek hem sektördeki en son gelişmeleri hem de akademik araştırmaları derinlemesine inceleyecek. Yapay zekânın potansiyelini ve gelecekteki rolünü tartışmak üzere düzenlenen bu ilk etkinlik, teknoloji ve akademi ilişkini güçlendirecek ve içerisinde öğrencilerin ve girişimcilerin de bulunacağı katılımcılara eşsiz bir bilgi- deneyim alışverişi sağlayacak. Bu özel buluşma, sektördeki en yenilikçi çözümlerden, akademik araştırmaların uygulama alanlarına kadar geniş bir yelpazede bilgi sunarak yapay zekâ ekosistemine büyük katkılar sunmayı hedefliyor.

Açış konuşmalarını Türkiye Bilişim Vakfı kurucularından Faruk Eczacıbaşı ve İş Bankası Grubu Yapay Zekâ Fabrikası Başkanı Barış Karakullukçu'nun yapacağı ve daha birçok iş insanı ve akademisyenin konuşmacı olarak bulunacağı etkinlik, katılımcılara alana dair birçok bilgi sahibi olma imkânı sunmanın yanı sıra gelecekteki iş birlikleri için de başlangıçların yapılmasını sağlayacak.

Kapadokya Üniversitesi, yapay zekâ alanındaki bu heyecan verici etkinliğe tüm ilgilileri davet ediyor. Siz de geleceğin teknolojilerine dair önemli bilgiler edinmek ve yeni bağlantılar kurmak için bu etkinlikte yerinizi alabilirsiniz.

Etkinlik Programı:

17.10.2024

• Açış Konuşması: Faruk Eczacıbaşı (Türkiye Bilişim Vakfı)- Barış Karakullukçu (Yapay Zekâ Fabrikası), Hasan Ali Karasar (Kapadokya Üniversitesi)
  • Panel 1: “Akademik Çalışmalar ve Yapay Zekâ”
  • Panel 2: “İş Dünyası ve Yapay Zekâ”
  • Panel 3: “Girişimcilik ve Yapay Zekâ”
  • Panel 4: “Kırılım Çağı: Yapay Zekâ ve Gelecek”

18.10.2024

• Panel 5: “Türkiye’nin Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi ve Kamu Politikaları”
  • Panel 6: “Başarılı Girişim Yolculuğu Örnekleri”
  • Panel 7: “Sorumlu Yapay Zekâ ve Etik”

Demoday: “Girişim Sunumları ve Öğrenci Posterleri”

• Panel 8: “YZ Güvenlik, Algı Yönetimi, Sosyal Manipülasyon”
  • Panel 9: “Üretken Yapay Zekâ ve Dil Modelleri”
  • Panel 10: “Sağlıkta Yapay Zekâ ve Uygulamaları”
  • Panel 11: “Görüntü ve Video İşleme”
  • Panel 12: “Otonom Sistemler ve Robotik”
  • Panel 13: “Yapay Zekâ Odaklı Veri Yönetişimi, Büyük Veri”

Her Yönüyle Sanat ve Yapay Zekâ

Detaylı bilgi ve kayıt için www.aikapadokya.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Genel katılım formu için tıklayınız.

Demoday başvuru formu için tıklayınız.

Demo Day Öğrenci Poster Sunumları başvuru formu için tıklayınız.