UNESCO-MOST/BRIDGES Sürdürülebilirlik Bilimi Koalisyonu Kuruluş Çalıştayı’na Ev Sahipliği Yaptık | Kapadokya Üniversitesi

UNESCO-MOST/BRIDGES Sürdürülebilirlik Bilimi Koalisyonu Kuruluş Çalıştayı’na Ev Sahipliği Yaptık

UNESCO – Sosyal Dönüşüm Yönetimi (MOST) Programı bünyesinde yeni bir program başlatılması için yapılan kuruluş çalıştaylarının sonuncusu Türkiye’nin ilk ve tek Çevreci Beşeri Bilimler Merkezini kuran üniversitemiz ev sahipliğinde yapıldı.

6-7 Temmuz 2020 tarihlerinde üniversitemizde yapılması planlanan çalıştay, pandemi nedeniyle aynı tarihte çevrim içi platformda yapıldı. Çalıştay’da, farklı ülkelerde bulunan ve sürdürülebilirlik alanında çalışan çeşitli kurum, kuruluş ve çevreci beşeri bilimler topluluklarından yaklaşık 50 katılımcı yer aldı.

BRIDGES, Beşeri Bilimler kapsamında küresel iş birliğiyle disiplinlerarası sürdürülebilirlik bilimi çalışmaları üretme hedefiyle yola çıktı. 2017 yılında Küresel Sürdürülebilirlik Bilimi Koalisyonu (Global Sustainability Science Coalition) kurulması amacıyla başlatılan programın son kuruluş çalıştayında, açılış konuşmalarını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Vesile Şenol ve Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi Müdürümüz Prof. Dr. Serpil Oppermann yaptı. Oturumların başkanlıkları, UNESCO Sosyal ve Beşeri Bilimler Dairesinden Sosyal Dönüşümleri Yönetme Programı (MOST) sorumlusu Dr. John Crowley, İzlanda Üniversitesi ve Çevreci Beşeri Bilimler Kuzey Kutbu Bölgesi Gözlemevinden (The Humanities for the Environment Circumpolar Observatory) Prof. Dr. Steven Hartman ve Uluslararası Felsefe ve Beşeri Bilimler Konseyi (International Council for Philosophy and Human Sciences - CIPSH) Genel Sekreteri Prof. Dr. Luiz Oosterbeek tarafından yapıldı.

İki gün süren çalıştayda, koalisyon’un yönetişim, resmileşme ve stratejik kalkınma hedefleri tartışıldı. Amaçların ve ortaklıkların zenginleştirilmesinde dünyanın farklı yerlerinden çeşitli topluluklarla iş birlikleri kurmanın önemi vurgulandı. Dünya genelinden katılım sağlanan çalıştaya, Fransa, Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Kolombiya, İsveç, İngiltere, Kanada, Senegal, İsviçre, Hindistan, İzlanda, Rusya, Belçika, Portekiz, İspanya, Çin, Lübnan ve Almanya’dan akademisyenler ve sürdürülebilirlik çalışmaları yapan kurum temsilcilerinin yanı sıra üniversitemizden 8 katılımcı katkıda bulundu.

Çevreci Beşeri Bilimler Merkezimiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştayın ardından, programın resmi önerisi Eylül 2020'de UNESCO-MOST Hükûmetler Arası Konseyi toplantısında onaya sunulacak.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız