Sürdürülebilirlik ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Semineri | Kapadokya Üniversitesi

Sürdürülebilirlik ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Semineri

Birleşmiş Milletlerin ortaya koyduğu ve Üniversitemiz tarafından benimsenerek tüm süreçlerimize entegre edilen, sürdürülebilir kalkınma amaçlarının ve sürdürülebilirlik kavramının anlatıldığı ‘Sürdürülebilirlik ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Semineri’ hizmet içi eğitimi verildi.

Öğrenme ve Öğretmeyi Geliştirme Komisyonu seminerleri kapsamında, Dr. Öğr. Üyemiz Ekin Gündüz Özdemirci tarafından, öğretim elemanlarımıza ve idari personelimize sürdürülebilirlik eğitimi verildi.  Seminere kavramsal terminoloji ile başlayıp, zayıf ve güçlü sürdürebilirlik süreçlerini iyi uygulama örnekleri temelinde anlatan Özdemirci, BM sürdürebilirlik hedeflerinin birbiriyle ilişkili bütünleşik yapısı ve ulaşılması amaçlanan 17 hedeften bahsetti.  Ekoloji, toplum ve ekonomi hiyerarşik yapılanması kapsamında tanımlanan hedefler örneklerle anlatıldı. Dünya Turizm Örgütünce "En iyi turizm köyü" ödülü ile onurlandırılan Mustafapaşa köyünün karşıladığı hedefler Üniversitemiz sürdürülebilir kalkınma amaçlarıyla ilişkilendirildi. Üniversitemiz bünyesinde üretilen sistematik bilimsel ürünlerin, yeni dönem stratejik planımıza eklenen sürdürülebilirlik hedefleriyle uyum içinde ilerlemesinin sağlanacağı belirtildi.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri

Eylül 2015 tarihinde gerçekleşen Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 70. Oturumunda devlet başkanları, dünya liderleri, üst düzey BM temsilcileri ve sivil toplum örgütleri bir araya gelerek Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni kabul etmişlerdir. Oturumda önümüzdeki 15 yıl içinde 3 önemli işi başarmak için 17 küresel hedef üzerinde uzlaşıldı. Aşırı yoksulluğu sona erdirmek, eşitsizlik ve adaletsizlik ile mücadele, iklim değişikliğini düzeltme gibi ana hedefler belirlendi. UNESCO’nun aktif katılımıyla söz konusu hedefler, amacı evrensel, iddialı, sürdürülebilir kalkınmayı inşa ederek ‘İnsanlar tarafında, insanlar için’ bir gündem oluşturulması amaçlanmıştır.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız