South Dakota Üniversitesi Öğrencilerini Kapadokya’da Ağırladık | Kapadokya Üniversitesi

South Dakota Üniversitesi Öğrencilerini Kapadokya’da Ağırladık

Bir dizi ziyaretler kapsamında ülkemize gelen South Dakota Üniversitesi öğrencilerine yönelik iki gün süren bir kültür gezisi düzenledik. Üniversitemiz İngilizce Mütercim ve Tercümanlık, İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerinin de eşlik ettiği gezi programımız,  konuk öğrencilerin İdari Binamızı ziyaretiyle tamamlandı.

Gezi kapsamında ilk gün Ortahisar, Kızıl Vadi, Göreme Açıkhava Müzesi, Paşa Bağları, Zelve Açıkhava Müzesi, Devrent Peri Bacası ve Avanos; ikinci gün Güvercinlik Vadisi, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Mazı Yeraltı Şehri, Sobesos Antik Kenti, Keşlik Manastırı, Damsa Barajı ve Mustafapaşa köyü ziyaret edildi.

Üniversitemiz tarafından organize edilen gezi ile öğrenciler, bölgeye yönelik teorik bilgilerini pekiştirmeleri yanında, alanlarında gerçekleştirilen güncel çalışmaların uygulama basamaklarını da yakından görme fırsatı elde etti.