Sinasos Tiyatro Topluluğumuzdan ‘Varyemez’ Oyunu | Kapadokya Üniversitesi

Sinasos Tiyatro Topluluğumuzdan ‘Varyemez’ Oyunu

Sinasos Tiyatro Topluluğumuz tarafından hazırlanan Varyemez oyununun ilk gösterimi yapıldı.

Sağlık, Kültür ve Spor Dairemiz öncülüğünde kurulan ve desteklenen Sinasos Tiyatro Topluluğumuzun hazırladığı Varyemez tiyatro oyununun ilk gösterimi Uçhisar Sanat Yerleşkemizde yapıldı. Jean-Baptiste Poquelin (Moliere)’in yazdığı Cimri oyunundan Volkan Lafçı tarafından uyarlanan ve yönetilen eser, öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızın beğenisine sunuldu. Topluluğumuzun sekiz aylık özverili hazırlık süreci sonunda sergilediği oyun izleyiciler tarafından beğenildi.

Oyunu uyarlayan ve yöneten Volkan Lafçı, toplulukta eğitim alan öğrencilerin kaydettiği aşamadan memnun olduğunu, sekiz aylık tiyatro eğitim sürecinde ders ve sınav yoğunluklarının yanı sıra oyunun provalarına göstermiş oldukları ilginin takdir edilmesi gerektiğini belirtti. Lafçı, “Sinasos Tiyatro Topluluğu, eğitim sürecinde doğaçlama, yaratıcı drama ve oyunculuk eğitim tekniklerinden yararlandı. Oyuncularımız bize gösterdiler ki bu oyunu birçok üniversitede hatta farklı illerde oynayabilecek özgüvene ve yeteneğe sahipler. Hedefimiz, bu doğrultuda Sinasos Tiyatro Topluluğumuzun gösterilerini genişleterek daha çok öğrencimize ulaşmak ve kültür-sanat sevgisini onlara aşılamaktır” dedi.

Varyemez tiyatro oyunu bahar yarıyıl döneminde de sergilenmeye devam edecek.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız