Şef Ulaş Tekerkaya ile Mevlevi Mutfak Kültürü

Mevlevi mutfak kültürünün günümüzdeki önemli temsilcilerinden Şef Ulaş Tekerkaya öğrencilerimizle bir araya geldi.

Kapadokya Araştırma Merkezimiz ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz tarafından düzenlenen, Gastronomi Mutfak Sanatları ve Aşçılık Programı öğrencilerimize yönelik yapılan ‘Şef Ulaş Tekerkaya ile Mevlevi Mutfak Kültürü’ atölye çalışması ve semineri Uçhisar Sanat Yerleşkemizde gerçekleştirildi.

Mevlevi Mutfak Kültürü konulu atölye çalışmasında Yemen Kahveli Et ile Badem Helvası sunumunu hazırlayan Şef Ulaş Tekerkaya, sunumların hazırlık aşaması, yapımları ve püf noktaları hakkındaki bilgilerini öğrencilerimizle paylaştı. Atölye çalışmasının ardından düzenlenen seminerde konuşan Tekerkaya, Mevlevi mutfak kültürüne olan ilgisinin nasıl ortaya çıktığını ve reçeteleri nasıl oluşturduğunu anlattı. Tekerkaya, “Bu kültürü yapmaya başladığım zaman insanların tedirgin bakışları vardı, şimdi bu tamamen değişti. İşletmemiz uluslararası 33 ödül aldı ve bu tedirginliğin yerini merak aldı” dedi.


Diğer Haberler Tümü