Şef Ulaş Tekerkaya ile Mevlevi Mutfak Kültürü | Kapadokya Üniversitesi

Şef Ulaş Tekerkaya ile Mevlevi Mutfak Kültürü

Mevlevi mutfak kültürünün günümüzdeki önemli temsilcilerinden Şef Ulaş Tekerkaya öğrencilerimizle bir araya geldi.

Kapadokya Araştırma Merkezimiz ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz tarafından düzenlenen, Gastronomi Mutfak Sanatları ve Aşçılık Programı öğrencilerimize yönelik yapılan ‘Şef Ulaş Tekerkaya ile Mevlevi Mutfak Kültürü’ atölye çalışması ve semineri Uçhisar Sanat Yerleşkemizde gerçekleştirildi.

Mevlevi Mutfak Kültürü konulu atölye çalışmasında Yemen Kahveli Et ile Badem Helvası sunumunu hazırlayan Şef Ulaş Tekerkaya, sunumların hazırlık aşaması, yapımları ve püf noktaları hakkındaki bilgilerini öğrencilerimizle paylaştı. Atölye çalışmasının ardından düzenlenen seminerde konuşan Tekerkaya, Mevlevi mutfak kültürüne olan ilgisinin nasıl ortaya çıktığını ve reçeteleri nasıl oluşturduğunu anlattı. Tekerkaya, “Bu kültürü yapmaya başladığım zaman insanların tedirgin bakışları vardı, şimdi bu tamamen değişti. İşletmemiz uluslararası 33 ödül aldı ve bu tedirginliğin yerini merak aldı” dedi.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız