Öncülere Vefa Projesinden Fuat Sezgin Dersliği | Kapadokya Üniversitesi

Öncülere Vefa Projesinden Fuat Sezgin Dersliği

Üniversitemiz, yerleşkelerinde tarihte iz bırakan aydınların isim ve fikirlerini yaşatmak amacıyla başlattığı çalışmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce başlayan “Öncülere Vefa Projesi” kapsamında önemli İslam bilim tarihçilerinden birisi olan Prof. Dr. Fuat Sezgin’in ismini taşıyan derslik açıldı.

Bilim ve fikir hayatına katkılarıyla tarihte iz bırakan aydınların gelecek nesiller tarafından daha iyi tanınması ve fikirlerinin özümsenmesi amacıyla, İslam kültür ve medeniyetinin daha iyi anlaşılması ve sonraki nesillere aktarılması hususunda sayısız çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Fuat Sezgin’in adı verilen dersliğe, Sezgin’in biyografisi ve fikirlerini yansıtan sözleri görsel destekli panolarla asıldı.

Öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla açılışı gerçekleştirilen dersliğin girişine Fuat Sezgin’in özgeçmişinin yer aldığı pano asılırken, dersliğin farklı yerlerine ise Prof. Dr. Fuat Sezgin’in başyapıtı olan Geschichte des Arabischen Schrifttums (GAS) isimli 17 ciltlik eserinin işlediği konular, aldığı ödüller, Frankfurt’ta ve İstanbul’da kurduğu alanında ilk olma özelliği taşıyan İslam Bilim Tarihi Müzesi ilgili panolar yerleştirildi.

 

*2018 yılı Eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2019 yılı “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilan edildi.

Fuat Sezgin blog sayfasına ulaşmak için tıklayınız.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız