Öğrencilerimizin Ürettiği Model Uçaklar Ürgüp’te Gökyüzüne Yükseldi | Kapadokya Üniversitesi

Öğrencilerimizin Ürettiği Model Uçaklar Ürgüp’te Gökyüzüne Yükseldi

Üniversitemiz Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümü 3’üncü sınıf öğrencilerimiz, Atölye Uygulamaları kapsamında model uçaklar yaptılar.

Pandemi koşulları dikkate alınarak iki ayrı grup halinde yapılan atölye çalışmalarında, 24 öğrencimizin katılımı ile ‘telemaster’ tipi altı adet model uçak yapıldı. Üniversitemiz Öğr. Gör. Emin Tugay Kekeç gözetiminde yapılan uygulama dersi sonunda öğrencilerimiz, yaptıkları model uçakları Ürgüp’te gökyüzüne uçurdular.

Uygulama dersi ile ilgili konuşan Öğr. Gör. Emin Tugay Kekeç, “Havacılık bölümlerimizde uygulama eğitimlerine büyük önem veriyoruz. Öğrencilerimizin atölye faaliyetleri içerisinde modern teknoloji alanı olarak benimsenen İHA (İnsansız Hava Aracı) konularında altyapı kazanmaları ve bu alana bir adım daha yaklaşmaları için çalışmalar yapmaktayız. Bu amaçla öğrencilerimiz kendi emekleri ile planlı ve ölçekli model uçak üretimini öğrenmektedir. Ayrıca model uçak ve İHA uçuşları konusunda da öğrencilerimize gerekli desteği sunmaktayız.” diye konuştu.

 


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız