Mustafapaşa Bilgilendirme Seminerlerimizin Üçüncüsü Düzenlendi | Kapadokya Üniversitesi

Mustafapaşa Bilgilendirme Seminerlerimizin Üçüncüsü Düzenlendi

Mustafapaşa’nın Birleşmiş Milletler tarafından "Best Tourism Village" (En İyi Turizm Köyü) seçilmesi kapsamında çeşitli hedef gruplarına yönelik planlanan bilgilendirme seminerlerimiz sürüyor. Seminerlerin üçüncüsü, Dr. Öğr. Üyesi Şükran Ünser ve Dr. Öğr. Üyesi Duygu Bora tarafından Mustafapaşa yerleşkemizdeki tarihi Medrese Binası A-1 Dersliği’nde, Mustafapaşa Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine yönelik verildi.

İki ayrı oturumda yapılan, yoğun ilginin gösterildiği seminere, öğrencilerin yanı sıra okul yöneticileri, öğretmenleri ve velileri de katıldılar. Seminerin ilk bölümünde, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Bora tarafından Mustafapaşa’nın "En İyi Turizm Köyü" unvanını almasıyla ilgili sürece, bu kazanımın köye katkılarına, çocuklara bu süreçte ne gibi sorumlulukların düştüğüne ve ileriki dönemde yapılması gerekenlerin neler olduğuna ilişkin hususlara değinildi.

Seminerin ikinci bölümde ise köyün tarihi, doğal ve kültürel varlıkları öğrencilere anlatılırken, aynı zamanda Mustafapaşa’nın tarihi yapılarını çocukların ne kadar tanıdığını ölçen haritada yer bulma oyunu oynandı. Seminer sonunda konuşan Mustafapaşa İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Çetin Durdu ise, Üniversitemiz bünyesinde gerçekleşen anlamlı etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, benzer etkinliklerin devam etmesinin öğrenciler için de oldukça faydalı olacağını belirtti.