Meme Kanseriyle Mücadelede ‘Pembe Kurdele’ | Kapadokya Üniversitesi

Meme Kanseriyle Mücadelede ‘Pembe Kurdele’

 ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında dünya çapında 2,3 milyon kadını etkileyen meme kanserine dikkat çekmek ve meme kanserinde farkındalığı artırmak amacıyla Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’a pembe kurdele takıldı.

Her yıl ekim ayında düzenlenen ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Radyoterapi bölümü öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz, hastalığın taranmasını ve önlenmesini teşvik etmek, tüm dünyada yürütülen farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarına katkı sunmak amacıyla Ürgüp meydanı, Ürgüp Sağlık Yerleşkemiz, Ürgüp Fabrika Yerleşkemiz ve Mustafapaşa Yerleşkemizde stant açtılar. Etkinliklerinde stantları ziyaret eden öğrencilerimize, idari personellerimize ve öğretim elemanlarımıza meme kanserini sembolize eden ‘Pembe Kurdele’ takılarak meme kanserinde farkındalığa katkı sunuldu. Meme kanseri bilgilendirme broşürlerinin dağıtıldığı ve meme kanseri muayenesi hakkında bilgilerin verildiği stantlarda, meme kanserinde erken teşhisin üzerinde duruldu.

Farkındalık ayı kapsamında Üniversitemiz Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Radyoterapi Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Zehra Açıkgöz ve görevli öğrenciler, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’ı makamında ziyaret ederek, meme kanseri farkındalığını temsil eden pembe kurdeleyi taktılar.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız