Lösemili Çocuklar Kendi Hamburgerlerini Yaptılar | Kapadokya Üniversitesi

Lösemili Çocuklar Kendi Hamburgerlerini Yaptılar

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Üniversitemiz ve LÖSEV iş birliğinde ‘Sağlıklı Hamburgerini Kendin Yap!’ etkinliği düzenlendi.

Lösemi hastalığı hakkında toplumsal bilinç oluşturmak, çocukların ve ailelerinin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek, onlara olan destekleri artırabilmek ve kanserden korunma bilinci oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenerek farkındalık yaratılmaya çalışılmaktadır. Kapadokya Gastronomi Akademisinde düzenlenen ‘Kendi Sağlıklı Hamburgerini Yap!’ etkinliğinde lösemili çocuklar hamburgerlerini yaptılar. Beslenme ve Diyetetik bölümü öğretim elemanlarımız tarafından özenle seçilen, katkı maddesi barındırmayan, besin değeri açısından en faydalı ürünlerin yer aldığı hamburgerler, özel ekmeği ve el yapımı ketçapla birlikte servis edildi. Çocukların kendi isteklerine göre kendi hamburgerlerini tasarladıkları etkinlikte, lösemili çocukların beslenmesinde dikkat edilmesi gereken hususlarda farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Etkinliğe katılan çocuklar, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nın anlam ve önemini belirten turuncu kurdeleleri hocalarımıza taktılar. Etkinlik sonunda LÖSEV yetkilileri ve öğrenciler Ürgüp Fabrika Yerleşkemizi ziyaret ederek, keyifli vakit geçirdiler.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız