Lisansüstü Seminerleri Prof. Dr. Onur Bilge Kula'yı ağırladı | Kapadokya Üniversitesi

Lisansüstü Seminerleri Prof. Dr. Onur Bilge Kula'yı ağırladı

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen “Lisansüstü Seminerleri”, Prof. Dr. Onur Bilge Kula’yı konuk etti.


Üniversitemiz Mustafapaşa Yerleşkesinde bulunan tarihi Medrese Binası’nda yüz yüze ve çevrim içi olarak gerçekleştirilen seminerde Kula, “Türkiye’de Yazınsal Üretim ve Yönelimler” başlıklı konuşması ile değerlendirmelerini öğrencilere aktardı.

 

Konuşmasında dil ile kültürün iç içe geçmişliğine vurgu yapan Kula, “Dil, bir kültürün her türlü değerlerini ve değersizliklerini hem saklar hem de saklayarak gelecek kuşaklara aktarır. Dolayısıyla dil, kültürün sürekliliği, tarihselliğini sağlayan başlıca dolayımdır. Bu bakımdan, kültür olmaksızın dil olmaz; dil olmaksızın kültür olmaz. Bu ikisi birbirini belirleyen en önemli etkendir.” diye konuştu.

 

Yaklaşık iki saat süren seminer soru/cevap kısmıyla sona erdi.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız