KÜN’ün hazırladığı ‘Van Turizm Master Planı’ değerlendirildi | Kapadokya Üniversitesi

KÜN’ün hazırladığı ‘Van Turizm Master Planı’ değerlendirildi

Van turizminin gelişmesi ve Van’ın 2023-2027 yılı turizm yol haritasının belirlenmesi için Üniversitemiz tarafından hazırlanan “Van Turizm Master Planı”, Van Valisi Ozan Balcı’nın başkanlığında yapılan toplantıda görüşüldü.

Değerlendirme toplantısına, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Mütevelli Heyet Koordinatörümüz Funda F. Aktan, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinden Prof. Dr. Bilgehan Gülcan, Doç. Dr. Halil Burak Sakal, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu ve Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nuri Bekiroğlu katıldı.

Üniversitemiz tarafından hazırlanan ‘Van Turizm Master Planı’nın omurgasını oluşturan 16 temel politika başlığı üzerinde tartışılan toplantıda, Van’ın her alanda turizmin geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar, master planı kapsamında sürdürülebilir, bölgeyle rekabet içerisinde, turizm sektörü temsilcilerinin sorunlarını çözmeyi amaçlayan ve Van’a değer katacak plan görüşüldü. KÜN tarafından hazırlanan master planının Van turizmi açısından önemini vurgulayan Van Valisi Ozan Balcı, “Bilimsel çalışmalar ışığında hazırlanan ve Van turizminin gelişmesine yönelik yapılacak yatırımlara ve çalışmalara büyük katkı sunacak Van Turizm Master Planını değerlendirdik. İnşallah bu işin aktörleriyle önümüzdeki süreçte bir araya gelerek master planımızı hayata geçireceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız