KÜN'den ‘Travma Sonrası Grup Temelli Müdahale Eğitici Eğitimleri’ne Destek | Kapadokya Üniversitesi

KÜN'den ‘Travma Sonrası Grup Temelli Müdahale Eğitici Eğitimleri’ne Destek

Millî Eğitim Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle, depremin yaşandığı ilk günden itibaren öğrenci ve velilerin sosyal yaşama hızlı bir şekilde uyumunun sağlanması için yürütülen, ilki 3-7 Nisan tarihleri arasında 80 rehber öğretmen/psikolojik danışmanın katılımıyla Ankara'da yapılan Travma Sonrası Grup Temelli Müdahale (TS-GTM) Eğitici Eğitimleri’nde, Psikoloji Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Müge Artar eğitim verdi.

Deprem felaketinden ileri düzeyde etkilendiği düşünülen öğrencilere yönelik hazırlanan Travma Sonrası Grup Temelli Müdahale Programı Eğitici Eğitimi (TS-GTM), alanında uzman akademisyenlerin önderliğinde 24-28 Nisan 2023 tarihleri arasında Mersin'de 93, Antalya'da 63 rehber öğretmen/psikolojik danışmanın katılımıyla gerçekleştirildi. Bu kapsamda öğrenci, öğretmen ve velilerin yaşadıkları zorlu yaşam olayları karşısında psikolojik sağlamlıklarını artırmak, bu olayların travmatik etkileriyle baş etmelerini ve normalleşme sürecine uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla eğitimler düzenlendi. Saha çalışmalarında görev alan ve bölgede ilk günden beri hem depremzede olup hem de psikolojik ilk yardım yapan psikolojik danışmanlara farklı üniversitelerden gelen uzmanlar tarafından ‘Travma Sonrası Grup Temelli Müdahale Eğitici Eğitimleri’ yapıldı. Üniversitemiz Psikoloji bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müge Artar, proje boyunca psikolojik danışmanlar ve rehber öğretmenlere grup temelli travma müdahalesi örneklerini uygulamalı olarak anlattı.

Psikososyal Destek Projesi kapsamında, yaşanan deprem felaketi sonrası normalleşme sürecinde okullarda rehberlik ve psikolojik danışma servisleri ve RAM'lar tarafından sunulacak psikososyal destek çalışmalarının desteklenmesi, bu doğrultuda planlanan eğitimler ile 800 rehber öğretmen/psikolojik danışmanın yetiştirilmesi planlanıyor.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız