Külliye’de İHA Pilotlarının Eğitimi Üniversitemizden | Kapadokya Üniversitesi

Külliye’de İHA Pilotlarının Eğitimi Üniversitemizden

Üniversitemizin yetiştirdiği İHA-2 pilotları saflarında, Cumhurbaşkanlığı kadroları da yerlerini aldılar.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofis Başkanı Ali Taha Koç’un ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın da aralarında bulunduğu yöneticiler, Üniversitemizin sunduğu doksan saatlik teorik dersi ve otuz altı saatlik uçuş eğitimini başarıyla tamamlayarak İHA-2 pilotu olmaya hak kazandılar.

Türkiye İHA Kayıt Sistemini geliştiren ve işleten Üniversitemiz, İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü programı ile hem Kapadokya Meslek Yüksekokulu bünyesinde önlisans eğitimleri vermekte hem de İHA’ların kullanıldığı sektörlerin özel ihtiyaçlarını karşılamaya dönük programlar düzenleyerek, ülkemizde insansız hava araçlarının kullanımının yaygınlaşmasına destek vermektedir.

Üniversitemiz, İHA Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde ar-ge, tasarım ve geliştirme faaliyetleri de yürütmektedir. Merkezimiz, Türk Telekom ile sivil hava sahasında uçurulacak insansız hava araçlarının canlı takip edilmesi, hava trafiğinin yönetilmesi ve görüş alanı dışı uçuş (BVLOS) kontrollerinin sağlanması için platform geliştirmek üzere de bir proje yönetmektedir.