“İstiklal’den İstikbal’e” semineri yapıldı | Kapadokya Üniversitesi

“İstiklal’den İstikbal’e” semineri yapıldı

Üniversitemiz Türk Dünyası Kültür Topluluğu tarafından İstiklal Marşımızın 101’inci yıl dönümü dolayısıyla “İstiklal’den İstikbal’e” konulu bir seminer düzenlendi.

Mustafapaşa yerleşkemizde Oktay Sinanoğlu Binası Konferans Salonu’nda yapılan seminere, Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Gökkaplan konuşmacı olarak katıldı. Yaklaşık bir saat süren seminerde Gökkaplan, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşımızdaki bağımsızlık kurgusuna dikkat çekti.

Gökkaplan, “Akif’in bağımsızlık kurgusu, düşündüğümüzün de ötesinde bir seviyede. Hür yaşamış ve hür yaşıyor olmak, kendi kabına sığamayan bir özgürlüğe sahip olmak, çelik zırhlı duvarların karşısında iman ve inanç dolu göğsü ile karşı durmak… Akif’in bir düşüncesi vardı. Basit manada Batı ilmi ile Doğu düşüncesini birleştirebilmek ya da bu sentezi görebilmek. Bu şekilde aydınlanabileceğimizi düşünüyordu. Akif’in bağımsızlık algısı zaman ve mekândan da münezzeh bir şekilde düşünülmelidir. Onun bağımsızlık algısı istikbale, yani geleceğe, gençlere dönüktür.” diye konuştu.