İş Dünyasında Yapay Zekâ-İnsan Etkileşimi Kongresi Yapıldı | Kapadokya Üniversitesi

İş Dünyasında Yapay Zekâ-İnsan Etkileşimi Kongresi Yapıldı

İş Dünyasında Yapay Zekâ-İnsan Etkileşimi Kongresi, Üniversitemiz tarihi Medrese Binası’nda yapıldı. İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümümüz tarafından düzenlenen, Başkanlığını Üniversitemiz İİSBF Dekanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız ve Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Ünal’ın yaptığı kongreye, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Vesile Şenol da katıldılar.

Üç oturumdan oluşan kongrenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz, yapay zekâ teknolojilerindeki gelişmelere değinerek, Üniversitemiz bünyesinde yürütülen benzer projelere dikkat çekti. Ardından kongrenin açılış konferansı bölümüne geçildi. Bu bölümde Süleyman Demirel Üniversitesinden Doç. Dr. Utku Köse, kongrenin yapılış amacına yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Köse konuşmasında, dünyada yapay zekâ teknolojisinde yaşanan üstel gelişmeler, yeni çağda yapay zekânın nasıl bir rol üstleneceği ve insanoğlu ile nasıl bir etkileşim içerisinde olacağı gibi konularda açıklamalarda bulundu.

“Sektörlerde Yapay Zekâ Uygulamaları”, “Yapay Zeka ve Strateji” ve “ Yapay Zeka Uygulamaları” oturumlarından oluşan kongre, Türkiye’nin yapay zeka alanında önde gelen araştırmacılarından oluşan davetli konuşmacılar oturumuyla devam etti. Bu bölümde, Prof. Dr. Sinem Çöleri, Prof. Dr. Resul Daş, Doç. Dr. Şebnem Özdemir, önemli ve dikkat çekici sunumlar gerçekleştirdiler.

Sektör temsilcisi olarak Hotel Linkage ve Digihens Genel Müdürü Erhan Kaya, seyahat sektöründe yapay zekâ uygulamalarının rekabet avantajı sağlanmasında nasıl etkili olduğunu katılımcılarla uygulamalı olarak paylaştı. Öğleden sonraki oturumlarda ise Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden ve iş dünyasından kongreye katılan araştırmacılar bildirilerini sundular.

Konferans, Türkiye’de yapay zekâ alanında önde gelen bilim insanlarından biri olan Doç. Dr. Utku Köse’nin kapanış konuşması ve soru/cevap bölümüyle sona erdi. Programın ikinci gününde katılımcılarla Kapadokya Gezisi gerçekleştirildi.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız