Gourmand 2021’de kazananlar listesindeyiz

Üniversitemiz Aşçılık Programı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim görevlileri Şef Melih İçigen ve Dorukan Boyacı, hazırladıkları “Ateş, Hava, Su, Toprak:  Derinlemesine Pişirme Yöntem ve Teknikleri” kitabı ile ‘Gourmand World Cookbook Awards 2021’in kazananlar listesine girmeye hak kazandılar.

Yemek kitaplarının Nobel’i olarak nitelendirilen Gourmand World Cookbook Awards, yaklaşık 100 bin kitap arasından “Ateş, Hava, Su, Toprak: Derinlemesine Pişirme Yöntem ve Teknikleri” kitabını “A15 Cooking School (Aşçılık Okulları)” kategorisinde kazananlar listesine aldı. Üniversitemiz öğretim görevlileri İçigen ve Boyacı’nın hazırladığı kitap ayrıca, 2022 yılı ilkbaharında gerçekleşecek olan ‘Dünyanın En İyi Yemek Kitapları’ yarışmasına da doğrudan katılmaya hak kazandı.

Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Şef Melih İçigen, “Profesyonel mutfaklarda başlayan yolculuğumuzun akademiyle bütünleşmesi sonucu daha bilimsel hal alan kitabımız, özellikle geleneksel pişirme yöntemlerini vurgulaması açısından oldukça faydalı bilgileri içeriyor. Eserimiz dünyada yemek kitaplarının Nobel’i olarak bilinen ‘Gourmand World Cookbook Awards 2021’de kazananlar listesinde yerini alması okulumuz ve bizler için oldukça gurur verici. Bu süreçte tüm destekçilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız