Geleneksel Öykü Yarışmamızın Kazananları Belli Oldu | Kapadokya Üniversitesi

Geleneksel Öykü Yarışmamızın Kazananları Belli Oldu

Üniversitemiz Beşerî Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen, “Cumhuriyet’in Yeni Yüzyılı” temalı öykü yarışmasına öğrenciler 14 farklı şehirden öyküleri ile katılım gösterdi.

Yarışmada dereceye giren eserler, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Oylubaş Katfar’ın sunumlarıyla açıklandı.

Cumhuriyet’in Yeni Yüzyılı” konulu öykü yarışmasında, Seçici Kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda Kütahya Nafi Güral Fen Lisesinden Muhammet Melih Kayacan’ın “Cumhuriyet Şahidi” öyküsü birincilik, Samsun 19 Mayıs Lisesinden Elvan Sağlam’ın “Aykız Kalesi Destanı” öyküsü ikincilik, Mersin Özel Evre Fen Lisesinden Dilem Naz Özsoy’un “Zifiri Karanlıktan Asırlık Aydınlığa” öyküsü üçüncülük ödülünü aldı.

Katfar: Yarışma, Cumhuriyet’in ilelebet payidar kalması için gerekli sorumlulukların genç bireylerin hayal gücünde nasıl şekillenmekte olduğunu görme imkânı sundu bize.

Dr. Öğr. Üyesi Duygu Oylubaş Katfar, yayın sırasında yaptığı açıklamada, “Gençlerimizin öyküler aracılığıyla bireysel ve toplumsal kimliklerini iyi bir şekilde inşa etmelerini; Cumhuriyetimizin yüzyıllık serüveninin ışığını geleceğe taşıyacak anlatılara kapı açarak toplumsal hafızayı inşa etmelerini hedefledik. Yarışma, Cumhuriyet’in ilelebet payidar kalması için gerekli sorumlulukların genç bireylerin hayal gücünde nasıl şekillenmekte olduğunu görme imkânı sundu bize.” dedi.

Dereceye Giren Eserler Kitaplaştırılacak

Üniversitemiz Geleneksel Liseliler Öykü Yarışmasında dereceye giren 20 eser kitaplaştırılacak.

Yarışmada dereceye giren eserler şöyle:

1. Muhammet Melih Kayacan (Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi), “Cumhuriyet Şahidi”
  2. Elvan Sağlam (Samsun 19 Mayıs Lisesi), “Aykız Kalesi Destanı”
  3. Dilem Naz Özsoy (Mersin Özel Evre Fen Lisesi), “Zifiri Karanlıktan Asırlık Aydınlığa”
  4. Zeynep Bayındır (Ankara Beştepe Koleji), “Zamansız”
  5. Tuba Nisa Kahraman (Adana Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi), “Cumhurı̇yetı̇n Manşetı̇”
  6. Elif İpek Okatan (Ankara Selçuklu Anadolu Lisesi), “Atatürk ile 100. Yıl”
  7. Elif Naz Aydın (Ankara Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi), “Umut İninde Bir Sabah”
  8. Yağmur Sena Şavran  (Balıkesir Şehit Turgut Solak Fen Lisesi), “İlk Kıvılcımdan ‘Cumhuriyet’le Nice Yüzyıllara Türkiyem”
  9. Beyza Naz Türitalemdaroğlu (Kastamonu Göl Anadolu Lisesi), “İçimizdeki Cumhuriyet”
  10. Zeynep Berra Orak (Adana Piri Reis Anadolu Lisesi), “Asırlık Müjde”
  11. Yüsra Akman (Adana Yüreğir Halıcılar Anadolu Lisesi), “Kardelen”