- Ana Sayfa
- Haberler & Etkinlikler
- Haberler
- Geleceğin Şefleri Kapadokya’da Yetişir...
Geleceğin Şefleri Kapadokya’da Yetişir...
Katıldıkları gastronomi yarışmalarında en fazla sayıda madalyayı almaları ile tanınan aşçılık programı öğrencilerimiz geleneği yine bozmadı...
Dünya Şefler Birliği olarak bilinen World Association of Chefs Societies (WACS) ile Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nun (TAŞFED) işbirliğiyle 2-5 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’ne katılan aşçılık programı öğrencilerimiz geleneği bozmayıp Kapadokya’ya yine madalyalarla döndü.
Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkemizin ve dünyanın önde gelen aşçıları arasında karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla bu yıl 15.si düzenlenen İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali’ne 25 ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere toplam 2000 yarışmacı aşçı katıldı.
86 üye ülkeden oluşan World Association of Chefs Societies’in (WACS) belirlediği standartlar çerçevesinde gerçekleştirilen yarışmaya katılan ve 25’i yabancı olmak üzere toplam 100 kişilik jüri önünde hünerlerini sergileyen öğrencilerimizden Özge Konar ana yemek kategorisinde altın madalya aldı.
Özge Büyükkoç tatlı kategorisinde, Serkan Güçlütekin balık kategorisinde, Fatma Buse Zayimler ise makarna kategorisinde gümüş madalya almaya hak kazandılar.
Yılın En İyi Üniversite Yarışması’na Alper Güzel, Recep Volkan Bilir ve Büşra Ördek’den oluşan ekip ile katılan yüksekokulumuz ikinciliği aldı.
Hasan Hüseyin Yavuz, Murat Can Durmaz ve Burak Bayraktar’dan oluşan ekibimiz ise Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması’nda ikinci oldu.
Öğrencilerimizin geçmiş yıllardaki başarıları;
Yarışma Adı |
Yarışma Kategorisi |
Ödül |
Ödül Alan Öğrencilerimiz
|
7. İstanbul Gastronomi Festivali
2009 |
Balık Yarışması |
Altın Madalya |
Ebru ÜNAL |
Pratik Ekip Yarışması |
Bronz Madalya |
Deniz ZENGİN,
Ahmet Edip ÜNLÜ,
Ramazan Can VURAR |
Sebze Oymacılığı Yarışması |
Bronz Madalya |
Hüseyin TURHAN |
Ana Yemek Yarışması |
Gümüş Madalya |
Kadir Erkan ÖNYILMAZ |
Pratik Ekip Yarışması |
Bronz Madalya |
Melih İÇİGEN |
8. İstanbul Gastronomi Festivali
2010 |
Modern Türk Mutfağı |
Altın Madalya |
Kemal Çağlar DEVECİ,
Özlem AKDOĞAN,
Alin İNCE EFE |
Ana Yemek Yarışması |
Gümüş Madalya |
Umut KÖSE |
Restoran Tatlı Yarışması |
Bronz Madalya |
Murat TIĞLI |
9. İstanbul Gastronomi Festivali
2011 |
Pratik Ekip Yarışması |
Bronz Madalya |
Efe Can SALAR,
Merve Gül OKAN,
Burcu PARS |
Modern Türk Mutfağı Yarışması |
Merit Madalya |
Salih ŞERDEN,
Rahmi KÜÇÜKERGÜR,
Atay YÖNDEM |
Baharatlı Yemek Yarışması |
Merit Madalya |
Zeynep NURŞEN |
10. İstanbul Gastronomi Festivali
2012 |
Modern Türk Mutfağı Yarışması |
Gümüş Madalya |
Banu ALKIŞ,
Mert YILDIZ,
Hasan Yasin GÖKDAĞ |
Restoran Tatlı Yarışması |
Bronz Madalya |
Onur ÖZTÜRK |
1. Ulusal Üniversiteler Arası
Aşçılık Şampiyonası 2013 |
Restoran Başlangıç Yarışması |
Gümüş Madalya |
Sibel SARIGÜL |
Restoran Balık Yarışması |
Gümüş Madalya |
Safiye GÖZÜBÜYÜK |
Restoran Tatlı Yarışması |
Gümüş Madalya |
Semanur YÜKSEL |
Restoran Makarna Yarışması |
Bronz Madalya |
Ahmet Can ERASLAN |
Restoran Ana Yemek Yarışması |
Bronz Madalya |
Fatih ÇOLAK |
Restoran Ana Yemek Yarışması |
Bronz Madalya |
Serdar ÇAKAR |
12. Kapadokya Yemek Yarışması
2013 |
Yöresel Yemek Yarışması |
Altın Madalya |
Enes TAŞDEMİR,
Selim KAYAN |
12. İstanbul Gastronomi Festivali
2014 |
En İyi Üniversite Yarışması |
Altın Madalya |
Abdulkadir HAYAL,
Serdar ÇAKAR,
Selim KAYAN |
En İyi Üniversite Yarışması |
Şampiyonluk Kupası |
|
Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması |
Bronz Madalya |
Levent KAYA,
Bedirhan ASAR,
Erencan BAĞLAN |
13. İstanbul Gastronomi Festivali
2015 |
Modern Türk Mutfağı |
Altın Madalya |
Ceyda KAYA,
Abdulkadir TUNÇER,
Osman KURT |
Yılın En İyi Üniversitesi |
Gümüş Madalya |
Berke İSPİR,
Efe KATIRCI,
Barış SARIKAYA |
Gençler Pratik Ekip |
Bronz Madalya |
Yasin KALP,
Samet KOÇ,
Aytuğ SARIBEYLİLER |
Üniversite Düzeyi Okullar İçin Ana Yemek Yarışması |
Bronz Madalya |
Sibel SARIGÜL |
Üniversite Düzeyi Okullar İçin Pizza Yarışması |
Gümüş Madalya |
Alican KEMANCI |
Üniversite Düzeyi Okullar İçin Aşçı Restoran Tatlı Tabağı |
Bronz Madalya |
İbrahim KANKAYA |
Yılın Altın Genç Şefi |
Bronz Madalya |
Toygar VERİM |
Alanya Altın Kepçe
Yemek Yarışması 2015 |
Yılın En İyi Üniversitesi Yarışması |
Altın Madalya |
Berke İSPİR,
Barış SARIKAYA,
Osman AKIN |
Yılın En İyi Öğrencisi |
Bronz Madalya |
Sibel SARIGÜL |
Pizza |
Gümüş Madalya |
Fatih CEBE,
Alican KEMANCI |
Pizza |
Bronz Madalya |
Alican KEMANCI |
15. İstanbul Gastronomi Festivali
2017 |
Ana Yemek Yarışması |
Altın Madalya |
Özge KONAR |
Restoran Tatlı Yarışması |
Gümüş Madalya |
Özge BÜYÜKKOÇ |
Balık Yarışması |
Gümüş Madalya |
Serkan GÜÇLÜTEKİN |
Makarna Yarışması |
Gümüş Madalya |
Fatma Buse ZAYİMLER |
Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması |
Gümüş Madalya |
Hasan Hüseyin YAVUZ,
Murat Can DURMAZ,
Burak BAYRAKTAR |
En İyi Üniversite Yarışması |
Gümüş Madalya |
Alper GÜZEL,
Recep Volkan BİLİR,
Büşra ÖRDEK |
Paylaş