FERRANDI Paris Otelcilik ve Gastronomi Heyeti Türkiye’nin ilk gastronomi akademisini ve Üniversitemizi ziyaret etti | Kapadokya Üniversitesi

FERRANDI Paris Otelcilik ve Gastronomi Heyeti Türkiye’nin ilk gastronomi akademisini ve Üniversitemizi ziyaret etti

2022 yılı Dünya Üniversiteler Sıralamasına göre alanında dünya 3’üncüsü olan FERRANDI Paris Otelcilik ve Gastronomi Okulu, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, Üniversitemiz ve Ürgüp Ticaret Odası iş birliğiyle açılan Kapadokya Gastronomi Akademisi’ni ve Üniversitemizi ziyaret etti.

Ziyarete, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Sema Aydın, Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Dr. H. Eren Suna, Nevşehir Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu, Ürgüp Kaymakamı Cüneyt Caner, Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, Uluslararası Akademik İş Birliği Genel Direktörü Prof. Dr. Christophe Estay, Otelcilik İşletmeciliği Yüksek Lisans ve Doktora Programları Müdürü Dr. Rodolphe Bardot, Uluslararası İş Birliği Müdürü Mathilde Bernez, Gastronomi Lisans Programı Müdürü Céline Nasution, Paris Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Suna Timur Ağıldere, Kapadokya Araştırma Merkezi Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Şükran Ünser, Kapadokya Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Gamze Turgaylı Zengin, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Demir Özer ve Erasmus Koordinatörümüz Sena İdil Yukaruç katıldı.

FERRANDI Paris Otelcilik ve Gastronomi Okulu akademisyenlerinden oluşan heyet Uçhisar Sanat Yerleşkemizi gezerek, gastronomi ve mutfak sanatları bölümümüz ile aşçılık programımız hakkında bilgi aldı. Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’ı ziyaret eden heyet, Üniversitemizde gastronomi alanında yürüttüğümüz ve planlanan çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

FERRANDI Paris Otelcilik ve Gastronomi Okulu

Gastronomi eğitimi alanında kendi imzasını taşıyan mutfak çalışmalarıyla ve yenilikçilik anlayışıyla bilinen, birkaç nesildir dünya çapında ünlü şefleri ve yeme içme sektörü yöneticileri yetiştirmesi ile tanınan FERRANDI, öğrencilerine önemli iş fırsatları sunmak ve aldıkları eğitimin sektörün beklentilerini karşılamasını sağlamak için etkin bir pedagojik yaklaşım geliştirmiş olup, aralarında Accor, Four Seasons, Hyatt gibi uluslararası oteller zinciri ile bağlantılı çalışmaktadır. FERRANDI, 2 bin 500 öğrencisi, eğitim kurslarına devam eden 2 bin yetişkin, 100 akademisyeni ve 100 profesyonel (aşçı, pasta ve ekmek ustası) eğitmeni dahil olmak üzere 200 eğitmeni bünyesinde barındırmaktadır ve mezunlarının üç ay içerisindeki istihdam oranı yüzde 98’dir.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız