FEDEK'ten İki Lisans Programımıza Akreditasyon | Kapadokya Üniversitesi

FEDEK'ten İki Lisans Programımıza Akreditasyon


Kapadokya Üniversitesi Beşerî Bilimler Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Lisans Programı ile Psikoloji Lisans Programı, ilgili alanlarda Türkiye’de YÖK tarafından yetkilendirilmiş tek kuruluş olan FEDEK tarafından 2 Mayıs 2024 tarihinden geçerli olmak üzere ikişer yıl süre ile akredite edildi.
Üniversitemizin ilgili bölümlerinin kuruluşlarından itibaren ön hazırlıklarını yaptıkları ve süreç içerisinde de akreditasyon gerekliliklerini ve kriterlerini yakından takip ederek yürüttükleri kalite geliştirme çalışmalarına ilişkin FEDEK tarafından yapılan dış değerlendirme sonucunda, bölümlerimizin bu çabalarının başarılı sonuçları tescillenmiş oldu. Kapadokya Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Lisans Programı, 2 Mayıs 2024 tarihi itibariyle Türkiye’de FEDEK akreditasyonu almış 14 programdan birisi olurken, Psikoloji Bölümü Lisans Programı ise eğitim dili Türkçe veya İngilizce olan akredite edilmiş 19 program, yalnızca Türkçe eğitim diliyle yürütülen programlar bazında da 14 program arasında yerini aldı.  
Bölümlerimizin akreditasyon sertifikaları FEDEK yetkilileri tarafından 14 Mayıs 2024 tarihinde Beşerî Bilimler Fakültesi Dekanlığına sunulmuştur.

FEDEK nedir?
FEDEK (Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) farklı disiplinlerdeki Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri öğretim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye'de Fen-Edebiyat Fakültelerindeki eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve topluma hizmet kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız