- Ana Sayfa
- Haberler & Etkinlikler
- Haberler
- “Et ve Pişirme Teknikleri Mutfak Atölyesi” yapıldı
“Et ve Pişirme Teknikleri Mutfak Atölyesi” yapıldı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans Programı öğrencilerimize yönelik lisansüstü semineri kapsamında “Et ve Pişirme Teknikleri Mutfak Atölyesi” düzenlendi.
Uçhisar Sanat Yerleşkemizde, öğrencilerin eğitim ve kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla yapılan seminerde, ilk olarak Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Demir Özer, konuyla ilgili olarak mesleki, teknik ve bilimsel bilgileri öğrencilerle paylaştı.
Ardından yerleşkemizde yer alan uygulama mutfağında Öğr. Gör. Şef Cem Aydoğdu tarafından, öğrencilerle birlikte “roast beef”, “dana pirzola” ve “t-bone steak” pişirme teknikleri uygulamalı olarak yapıldı. Bununla beraber, et ile tüketilecek çeşitli garnitürler ve soslar yine öğrencilerle hazırlanarak, sunum ve tadım ile atölye çalışması tamamlandı.
Paylaş