‘Erasmus+ ile Ekoturizm’ Konsorsiyum Projesi Kabul Edildi | Kapadokya Üniversitesi

‘Erasmus+ ile Ekoturizm’ Konsorsiyum Projesi Kabul Edildi

Üniversitemizin proje ortağı olarak yer aldığı, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülecek olan ‘Ekoturizm’ temalı proje, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kalite değerlendirmesinden geçerek başarılı bulundu ve hibe almaya hak kazandı.

2023 dönemi Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu (KA130) başvuruları sonuçlandı. Yapılan 23 başvuru arasından kabul edilen 4 proje arasına giren ve 5 yıl sürecek olan konsorsiyum projesi başarılı bulunarak akredite edildi. Projede, Doç Dr. Mehmet Bahar koordinatörlüğünde Üniversitemiz, Doç. Dr. Tuna Akçay koordinatörlüğünde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Ülkay Atmaca koordinatörlüğünde Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği konsorsiyum ortağı oldular. Konsorsiyumun temel amacı, sürdürülebilir turizm anlayışının yaygınlaştırılmasına yönelik ekoturizm konusunda farkındalık oluşturmaktır. Bu çerçevede, turizm ile ilgili fakülte ve meslek yüksekokullarının öğrencilerinin tecrübe kazanması hedefiyle öğrenci staj hareketliliklerinin gerçekleştirilmesine ve Üniversitemiz personelinin tecrübe paylaşımı ile iş birlikleri tesis edebilmesine yönelik ders verme ve eğitim alma hareketliliği öngörülmektedir.