Dördüncüsünü Düzenlediğimiz Âşık Sanatı Sempozyumunda Bu Yıl Erzurum Konuşuldu | Kapadokya Üniversitesi

Dördüncüsünü Düzenlediğimiz Âşık Sanatı Sempozyumunda Bu Yıl Erzurum Konuşuldu

Üniversitemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün ev sahipliğinde, Erzum’un kültür mirasını ve âşık sanatını değerlendirmek amacıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Âşık Sanatı Sempozyumu sona erdi.

Şubat ayında ebediyete irtihal eden üniversitemizin Kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Muhterem Alev Alatlı Hocamız anısına düzenlenen sempozyum 4-5 Temmuz 2024 tarihlerinde Mustafapaşa Yerleşkesi Medrese Binasında yapıldı. Sempozyumda, “Âşık Sanatında Yöreler ve Türler”, “Âşık Sanatına Yeni Yaklaşımlar”, “Âşık Sanatında Dünya Görüşü”, “Âşık Sanatı ve Eko Eleştiri” hakkında bildiriler sunuldu.

Sempozyuma Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Halil İbrahim Ünser, Öğrenci Destek Hizmetleri Koordinatörümüz Doç. Dr. Yusuf Gökkaplan, Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu, Prof. Dr. Ömür Ceylan, Prof. Dr. Suphi Saatçi, Prof. Dr. Erdem Özdemir, Prof. Dr. Mehmet Çeribaş, Prof. Dr. Mehmet Çevik, Prof. Dr. Merdan Güven, Prof. Dr. Mete Taşlıova, Prof. Dr. Sibel Turhan Tuna, Prof. Dr. Çiğdem Akyüz Tokmak, Doç. Dr. Erhan Solmaz, Doç. Dr. Hatice Kübra Uygur, Doç. Dr. Süleyman Fidan, Dr. Öğr. Üyesi Şakire Balıkçı, Dr. Sacide Çobanoğlu, Öğr. Gör, Fatih Kıran, Hamdiye Deniz Yıldırım akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katıldı.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız