Cumhuriyetimizin 100. Yılını Coşkuyla Kutladık | Kapadokya Üniversitesi

Cumhuriyetimizin 100. Yılını Coşkuyla Kutladık

Cumhuriyetimizin 100. yılını “İçimizde bizi yüreklendiren bir ses var. Gelecek bizimdir!” temasıyla, coşkuyla kutladık.

Ürgüp Fabrika Yerleşkemizde yapılan törene, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Vesile Şenol, Doç. Dr. Şafak Oğuz, öğretim elemanlarımız, öğrencilerimiz ve Ürgüp halkı katıldı. Aziz şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlayan kutlama töreniyle Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladık.

Doç. Dr. Şafak Oğuz: Gururluyuz!

Törenin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Öğretim Elemanı Doç. Dr. Şafak Oğuz, çok az insana nasip olacak tarihi bir günde bir araya gelindiğini söyledi. Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve nice isimsiz kahramanları anan Oğuz, “Gururluyuz çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını görme, bu gurura erişme ve bugünü kutlama mutluluğu yaşayan nadir insanlar arasındayız.” dedi. Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bu yana her türlü iç ve dış tehdit ve tehlikelere maruz kaldığını ancak sağlam temellerinden dolayı sarsılmadığını belirten Oğuz, “Gururluyuz çünkü hala tek vücut olarak, kurucumuz Atatürk’e ve cumhuriyeti kuran kahramanlara sevgimiz ve özlemimiz her geçen gün daha da artıyor, mutluyuz çünkü Kapadokya Üniversitesi öğrencileri ve mezunları başta olmak üzere tüm Türk gençliği, Cumhuriyeti daha nice yüzyıllara taşımak için azimli, inançlı ve kararlı. Mutluyuz çünkü başta Kapadokya Üniversitesi olmak üzere tüm eğitim camiası Cumhuriyeti koruyacak ve kollayacak yeni nesilleri yetiştirmeye azimli ve kararlı. Cumhuriyet 100. yaşında, bayramımız kutlu olsun.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Tören KÜN dans topluluğumuzun Zeybek gösterisi ve Ürgüp Folklor Ekibi’nin halay gösterileriyle sona erdi.

Cumhuriyetimizin 100. Yılını Coşkuyla Karşıladık

Kapadokya Üniversitesi olarak Cumhuriyetimizin 100. yılını akıl, ahlak, adalet ve adap değerlerimiz ışığında, cumhuriyetin değerine yaraşır çeşitli etkinliklerle karşıladık. Prof. Dr. İskender Öksüz ve Prof. Dr. Fahri Erenel’in konuk olduları ‘Alev Alatlı ile Murakabe Günleri’nde cumhuriyet konuşulurken, Mustafa Kemal Atatürk, gazilerimiz ve bu vatan uğruna can vermiş aziz şehitlerimiz anıldı. Prof. Dr. Konuralp Ercilasun’un konuk olduğu ‘Türk Cumhuriyeti ve Türk Devrimi’ canlı yayınımızda, cumhuriyete giden yol anlatıldı. Ay yıldızlı bayrağımız TC-BLZ çağrı adlı sıcak hava balonumuzla Kapadokya semalarında dalgalandırıldı. Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Kapadokya Üniversitesi YouTube Kanalı’nda ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Klarnet Resitali’ni yayınladık. Kapadokya Genç Tema öğrenci topluluğumuz ve öğrencilerimizin katılımıyla ‘100. Yıl Anısına 100 Fidan Dikimi’ yaptık.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız