Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı Açıldı | Kapadokya Üniversitesi

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı Açıldı

Kapadokya Meslek Yüksekokulu programlarına bir yenisini ekledi. Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı önümüzdeki akademik yıldan itibaren ilk öğrencilerini alacak.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol doğrultusunda açılan programın amacı ceza infaz kurumları ve çocuk eğitim evlerinde barındırılan tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılmasında rol oynayan, denetimli serbestlik müdürlüklerinde hükümlülerin denetim ve izlenmesinde görev alan meslek elemanlarının bilgi ve beceri düzeylerini dünya standartlarına taşımak.

“İnfaz ve Koruma Memuru” ünvanı alacak olan program mezunlarına, Adalet Bakanlığı’nca yapılacak olan memuriyete alım sınavlarında öncelik tanınacak. Ceza infaz kurumlarında ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde istihdam edilecek nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamaya yönelik olan bu programdan mezun olanlar ayrıca temel bilgi birikimleri ile bilgiyi pratiğe dönüştürebilen özel güvenlik uzmanları olarak kamu ve özel sektörün güvenlik hizmetlerinde de görev yapabilecekler.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız