Çevresel Sürdürülebilirlik Liderlik Ödülü’nün Sahibi Belli Oldu | Kapadokya Üniversitesi

Çevresel Sürdürülebilirlik Liderlik Ödülü’nün Sahibi Belli Oldu

Üniversitemiz tarafından bu yıl ikinci kez verilen Çevresel Sürdürülebilirlik Liderlik Ödülü’nün sahibi belli oldu. Havacılık Elektrik ve Elektroniği 2’nci sınıf öğrencimiz ve üniversitemiz Dağcılık ve Bisiklet Topluluğu Başkanı Nisan Bahar Kuruçay, Çevresel Sürdürülebilirlik Liderlik Ödülü’nü almaya hak kazandı.

 

Ödül töreni, Kapadokya Üniversitesi Sürdürülebilirlik Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ekin Gündüz Özdemirci’nin moderatörlüğünde çevrim içi olarak Üniversitemiz Youtube kanalından yapıldı. Çevreye yönelik duyarlılık ve etkinlik deneyimlerini aktaran Nisan Bahar Kuruçay, “Yaklaşık 2 yıldır çevremize karşı duyarlılık ve farkındalık oluşturmak için faaliyetler yürütüyoruz. Üniversitemizde, Genç TEMA ve Genç Kızılay topluluklarımızdan da destek alarak bir ekip kurduk ve insanları çevreye karşı nasıl bilinçlendiririz diye düşündük. Bisiklet turlarımız ve doğa yürüyüşlerimiz sırasında karşılaştığımız çevre kirliliğine karşı harekete geçtik. Vadi gezilerimiz sırasında fidan dikimleri gerçekleştirdik. Besin israfına karşı da gönüllü çalışmalar yürüttük ve Üniversitemiz öğrencilerini bu konularda bilgilendirdik. Yine Mustafapaşa’daki sokak hayvanlarına yönelik de projelerimiz oldu. Dolu dolu geçen bu dönem için oldukça mutluyum.” diye konuştu.

 

Özdemirci: Öğrencilerin çevre duyarlılıklarını geliştirmesini önemsiyoruz

 

Ödül törenini yöneten Dr. Öğr. Üyesi Ekin Gündüz Özdemirci, öğrencilerin çevre duyarlılıklarının eğitim hayatları boyunca geliştirilmesine oldukça önem verdiklerini vurguladı. Özdemirci, “İçinde bulunduğumuz ekolojik kriz çağında, sürdürülebilir çözüm önerileri sunacak yetkinlik ve farkındalığa sahip bireylerin artmasına çok ihtiyaç var. Aslında her sektör için buna ihtiyaç var. Öğrencilerin bu duyarlılıklarını eğitim hayatları boyunca geliştirmesi bizler için çok önemli ve bunu oldukça önemsiyoruz. Bu ödül de bu hedefte faaliyetlerde bulunan öğrencilerimizi destekleyen bir girişim aslında.” şeklinde konuştu.

 

Çevresel Sürdürülebilirlik Liderlik Ödülü nedir?

Eğitim süresi boyunca çevresel sürdürülebilirlik çalışmalarına katılım gösteren ve ekolojik duyarlılığın geliştirilmesine yönelik bilinçlendirme faaliyetleri yürüten son sınıf öğrenciler için üniversitemiz tarafından verilen bir ödüldür.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız