“Çevreci Beşeri Bilimler Alanının COVID-19'a Cevabı: Açık Mektup”a 100 İmza! | Kapadokya Üniversitesi

“Çevreci Beşeri Bilimler Alanının COVID-19'a Cevabı: Açık Mektup”a 100 İmza!

COVID-19 salgınının küresel çapta yarattığı etkiyi, yeni bir yaşam tarzı gerekliliğine vurgu yapmak amacıyla bir fırsata dönüştürme vizyonuyla, çeşitli ülkelerden 41 akademisyenin imzasıyla hazırlanmış ve 12 Haziran 2020 tarihinde Kapadokya Üniversitesi Çevreci Beşeri Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi web sitesinde ve Bifrost web sitesinde ilan edilmiş olan "Çevreci Beşeri Bilimler Alanının COVID-19'a Cevabı: Açık Mektup" adlı uluslararası bildirge, 28 Temmuz 2020 tarihinde toplam 100 imzaya ulaştı.

Bildirgeyi imzalayarak destek veren akademisyenler arasında “World Scientists’ Warning to Humanity: A Second Notice” (2017) ve “World Scientists’ Warning to Humanity of a Climate Emergency” (2020) başlıklı ve uluslararası etki yaratmış 2 çok yazarlı makalenin başyazarı, Oregon State Üniversitesinden ekoloji uzmanı Prof. Dr. William Ripple da bulunuyor.

Mektubun 100 imzaya ulaşması ile birlikte, Kapadokya Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Sinan Akıllı ve Dr. Öğr. Üyesi Emrah Atasoy tarafından yapılmış olan Türkçe çevirisi de Kapadokya Üniversitesi Çevreci Beşeri Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi web sitesinde yayımlanmaya başlandı. 

Akademi içinden ve dışından tüm kişilerin imzasına açık olan bu uluslararası bildirgeye destek vermek isteyenlerin, Kapadokya Üniversitesi Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi ev sahipliğindeki imza sayfasını (İngilizce) ziyaret ederek “Çevreci Beşeri Bilimler Alanın COVID-19’a Cevabı: Açık Mektup” adlı bildirgeyi imzalaması gerekiyor.

 


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız