Çevreci Beşerî Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezimizin Projesi British Council’ın Hibe Programını Kazandı | Kapadokya Üniversitesi

Çevreci Beşerî Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezimizin Projesi British Council’ın Hibe Programını Kazandı

Üniversitemiz Çevreci Beşerî Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezinin “Connect 4 Environmental Sustainability in Film and the Media (Sinema ve Medya Sektörlerinde Çevresel Sürdürülebilirlik İçin Birleşmek)” başlıklı proje teklifi, British Council’ın Going Global Partnerships programı Connect4Innovation: Birleşik Krallık-Türkiye Yükseköğretim Kurumsal Ortaklıklar Fonu’ndan destek almaya hak kazandı. Türkiye’den yalnızca üç kurumun seçildiği hibe programı, dünya genelindeki üniversiteleri ve eğitim paydaşlarını daha güçlü, adil, kapsayıcı ve uluslararası bağlantıları olan yükseköğrenim, bilim, teknik ve mesleki eğitim için bir araya gelmeye teşvik ediyor.

Kapadokya Üniversitesi Çevreci Beşerî Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezinden Dr. Öğr. Üyesi Ekin Gündüz Özdemirci ve Arş. Gör. Nurten Bayraktar tarafından hazırlanan proje, sinema ve medya sektöründe sürdürülebilirlik uygulamalarının yaygınlaştırılması ve iklim krizi farkındalığının geliştirilmesini hedefliyor. Türkiye’nin ilk ve tek Çevreci Beşeri Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi olmanın sağladığı ayrıcalık ile yürütücü kurum olarak başvurduğumuz proje, dünyada film ve sürdürülebilirlik alanında öncü olan BAFTA albert konsorsiyumun eğitim partnerlerinden Londra Brunel Üniversitesinin ortaklığında, yapımcı Zeynep Atakan’ın kurucusu olduğu eğitim ve danışmanlık platformu YAPIMLAB ve son filmi Neandria’nın çekimlerinde sürdürülebilir uygulamalar gerçekleştiren yönetmen Reha Erdem’in yapım şirketi Atlantik Film iş birliğiyle yürütülecek.

Proje, film ve sürdürülebilirlik konusunda öğrencilere, eğitimcilere ve sektör çalışanlarına yönelik eğitim modülleri tasarlanmasının yanı sıra, Türkiye'deki film endüstrisi için sürdürülebilirlik rehberlerinin geliştirilmesini de içeriyor. Eğitimciler ve sektör profesyonellerinden oluşan bir grupla birlikte geliştirilecek olan Türkçe kaynaklar, EkoFilm: Sürdürülebilir Yapım Platformu adıyla yakında yayına girecek olan web sitesi üzerinden paylaşılacak.

Yaklaşık iki yıl sürmesi planlanan proje, mevcut ve gelecekteki film profesyonelleri arasında çevresel bilinç ve sorumluluk kültürünü geliştirmeyi, film yapımında çevre dostu uygulamaları yaygınlaştırmayı amaçlıyor.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız