Birinci Aşama Doğrulayıcı Eğitimleri tamamlandı | Kapadokya Üniversitesi

Birinci Aşama Doğrulayıcı Eğitimleri tamamlandı

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) ve Üniversitemiz iş birliğiyle gerçekleştirilen Birinci Aşama Doğrulayıcı Eğitimleri başarıyla tamamlandı.

Dünyada sürdürülebilir kalkınma konusundaki hassasiyet ve farkındalığın artması ve Türkiye’nin 2021 yılında Paris Anlaşması’nı imzalaması ile devam eden süreçte TGA, GSTC ile ortak yürüttüğü bir çalışma neticesinde Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı’nı başlattı. Türkiye turizm sektörünün GSTC tarafından belirlenen endüstri kriterlerine 2030 yılına kadar tam uyum sağlamasını hedefleyen programda, Üniversitemiz eğitim paydaşı olarak yetkilendirildi.

Türkiye’de GSTC eğitimleri vermeye tek yetkili kuruluş olan Üniversitemiz, sürdürülebilirliğe verdiği önem ile turizm sektörünün sürdürülebilir ve rekabetçi gelişimine yönelik yürüttüğü faaliyetler çerçevesinde Birinci Aşama Doğrulayıcı Eğitimlerinin birincisini 11-13 Kasım tarihleri arasında Antalya’da, ikincisi ve üçüncüsünü ise 18-20 Kasım ve 25-27 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirdi. Eğitime, GSTC Asya-Pasifik Direktörü Dr. Mihee Kang ve Akdeniz Temsilcisi Dr. Ioannis Pappas çevrim içi olarak katıldılar ve katılımcılara GSTC ve denetim süreçleri hakkında bilgi verdiler.

Eğitimler sonucunda yapılan sınavlarda başarılı olan doğrulayıcılar sertifika almaya hak kazanacak ve otellerde birinci aşama doğrulama işlemlerini yapmaya başlayacaklardır.