Bağımlılıkla mücadele programı kapsamında ‘Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi’ konferansı düzenlendi | Kapadokya Üniversitesi

Uyuşturucu, alkol, tütün gibi madde bağımlılıkları ile kumar, teknoloji bağımlılığı gibi davranışsal bağımlılıklarla mücadele programı kapsamında uyuşturucu madde kullanımının zararlarını anlatmak için ‘Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi’ konferansı düzenlendi.

Üniversitemiz Ürgüp Sağlık Yerleşkesinde yapılan konferansa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Vesile Şenol, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Yalap, Eğitim Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanımız Ayfer Coşkun ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden davetli öğrenciler de katıldı.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışmaları olan Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür ‘Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi’ başlıklı konferansta öğrencilerimizle buluştu. Uyuşturucu maddelerin yaygınlığı, risk grupları, uyuşturucu maddeye yönelme sebepleri üzerinde duran Prof. Dr. Tülin Oygür, madde bağımlılığını engellemek adına yapılan çalışmaları aktardı ve sonraki süreçte olası önleyici çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Konferans, katılımcıların görüş ve teşekkürlerini bildirmesinin ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Vesile Şenol’un Prof. Dr. Tülin Oygür’e hediye takdimi ile sonlandı.