“Alev Alatlı Anısına Kapadokya’da Matematik” temalı “Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi Konferansı (ICMME-2024)” yapıldı | Kapadokya Üniversitesi

Üniversitemiz ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) iş birliği ve ev sahipliğinde Matematikçiler Derneği tarafından “Alev Alatlı Anısına Kapadokya’da Matematik” teması ile düzenlenen “Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi Konferansı-ICMME-2024” yapıldı.

Konferansa; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Çatak, KÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Öztürk, Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Matematikçiler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Sayan, NEVÜ Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seydi Battal Gazi Karakoç, Türkiye, Hindistan, Endonezya, Özbekistan, Azerbaycan, Çekya, İtalya ve Kazakistan’dan akademisyenler, alanında uzman bilim insanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Öztürk, sempozyum, konferans ve panel gibi etkinlerin; bilim insanları, akademisyenler ve öğrenciler açısından önemli bir buluşma platformu olduğunu ifade ederek, kurucumuz, yazar, düşünür ve Türkiye’nin önemli entelektüeli olan Alev Alatlı’nın matematiğe verdiği önemi anlattı. Öztürk; “Ülkemizden ve dünyanın farklı ülkelerinden yoğun bir katılımla bildirilerin sunulacağı konferansımızın Alevli Alatlı’nın anısına düzenlenmesi bizler için büyük önem arz etmekte. Ben bu vesileyle bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konferansta Matematikçiler Derneği tarafından her yıl belirlenen ‘Ömür Boyu Matematiğe Hizmet Ödülü Prof. Dr. Ömer Akın’a verildi.

Üniversitemiz ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen, 13 farklı ülkeden katılımcının yer aldığı, 11 oturum ve 124 bildirinin sunulduğu konferans 3 gün sürdü. Konferans kapsamında ‘Matematik Sanatları ve Sergisi’nin yanı sıra liselerarası matematik yarışması, satranç turnuvası gibi etkinlikler yer aldı.