6. Şaban Akpolat Radyolojide Yeni Ufuklar Sempozyumu Tamamlandı | Kapadokya Üniversitesi

6. Şaban Akpolat Radyolojide Yeni Ufuklar Sempozyumu Tamamlandı

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Radyoterapi ve Anestezi Programlarının ortaklaşa düzenlemiş olduğu geleneksel 6. Şaban Akpolat Radyolojide Yeni Ufuklar Sempozyumu, “Pediatrik Radyoloji, Radyoterapi ve Oral Diagnoz” ana temasıyla 11-12 Mayıs 2024 tarihler arasında Mustafapaşa Yerleşkesi, Oktay Sinanoğlu Konferans Salonunda konuşmacılar, öğretim elemanları ve öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Craniocatch, AeroRAD Medikal Sistemleri, Dünya Tıp Kitapevi, Mutlu ve Zimmer Dental firmalarının destekleriyle düzenlenen sempozyumun başkanlığını Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Buket Köremezli yaptı.  Bilimsel program Prof. Dr. Meltem Ceyhan Bilgici başkanlığında saygın bilim insanlarının katıldığı bilim kurulu tarafından hazırlandı. Düzenleme Kurulunda Kapadokya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Serdar Sütçü, Dr. Öğr. Üyesi Neşe Oral, Öğr. Gör.  Gürdoğan Aydın, Öğr.  Gör. Ercan Türerer, Öğr. Gör. Elif Zeynep Metin Gemici, Öğr. Gör.  Mustafa Taştan, Öğr. Gör. Zehra Açıkgöz yer aldı.

Sempozyumun açılış töreninde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz, Şaban Akpolat ve yakın zamanda yitirdiğimiz üniversitemizin kurucusu Alev Alatlı için yapılan saygı duruşu ve istiklal marşının ardından açılış konuşmasını Acıbadem Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. M. Olcay Çizmeli “Hayata Dair: Aşure” adlı sunumu ile birlik ve bütünlüğümüze vurgu yaparak başladı.

 

Sempozyumunun ilk oturumu Pediatrik Radyolojiydi. Prof. Dr. Tamer Kaya ve Prof. Dr. Oğuz Dicle’nin oturum başkanlığında, Prof. Dr. Meltem Ceyhan Bilgici ‘Hırpalanmış Çocuk Sendromu Radyolojik Bulgular’, Doç. Dr. Zehra Filiz Karaman ‘Çocuk Radyolojisinde Floroskopi’ ve Prof. Dr. Kâmil Karaali ‘Pediatrik MR Uygulamaları’ sunumlarını ve Prof. Dr. Tamer Kaya ‘İş birliği ve fedakârlık’ başlıklı konferansını sundular. Pediatrik Radyolojide Korunma başlıklı ikinci oturumun başkanlığını Prof. Dr. M. Olcay Çizmeli ve Prof. Dr. C. Çınar Başekim yaparken Doç. Dr. Gökçe Kaan Ataç ‘Çocuk BT Çekimlerinin Optimizasyonu’, Dr. Öğr. Üyesi Derya Bako ‘Çocuklarda Gonad Koruyucu Kullanımı Gerekli mi?’ ve Öğr. Gör. Dr. Emre Sahillioğlu ‘Pediatrik Radyolojide Anestezi’ başlıklı sunumlarını katılımcılara aktardılar.

Üçüncü oturum olan Pediatrik Radyoterapinin başkanlığını Prof. Dr. Bora Uysal ve Öğr. Gör. Zehra Açıkgöz yaparken Prof. Dr. Hasan Aydın ‘Pediatrik Onkoloji Hastalarında Radyolojik Yaklaşımlar’, Prof. Dr. Bora Uysal ‘Pediatrik Onkolojide Güncel Radyoterapi’ ve Dr. Öğr. Üyesi Özlem Maranci Yıldırım ‘Güncel Dozimetrik Yaklaşımlar’ konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Sempozyumun son oturumu Pediatrik Oral Diagnozdu. Oturum başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Neşe Oral yaparken oturum Prof. Dr. Mehmet Hakan Kurt’un ‘Çocuk Diş Hekimliğinde Tomografi Kullanımı ve Radyasyon Güvenliği’, Prof. Dr. Aydan Açıkgöz’ün ‘Diş Hekimliginde Pediatrik Radyoloji’, Doç. Dr. İbrahim Şevki Bayrakdar’ın ‘Diş Hekimliğinde ve Dental Radyografi Analizinde Yapay Zekâ Çözümleri’ adlı sunumları ile kapandı.

 

6. Şaban Akpolat Radyolojide Yeni Ufuklar Sempozyumunun ikinci günü sözlü bildiri sunumları ile başladı ve öğrenciler arası poster bildiri yarışmasının ödül töreni ile sona erdi. Ödül alan öğrencilere Prof.  Dr.  C. Çınar Başekim tarafından düzenleme kuruluna iletilen kitaplar takdim edildi.

                                                                                                  


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız