30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, Konya'da ilk sıcak hava balonu uçuşunu yaptık | Kapadokya Üniversitesi

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, Konya'da ilk sıcak hava balonu uçuşunu yaptık

Üniversitemiz ve Konya Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan iş birliğiyle uygulanmaya başlanan sıcak hava balonu test uçuşu faaliyetleri meyvesini verdi.

Türkiye’de sıcak hava balonu turizmini geliştirme ve genişletme çalışmaları kapsamında, 2020 yılında Konya il sınırları içerisinde belirlenen sekiz bölgede, meteorolojik, coğrafi ve uçuş emniyeti açısından incelemeler yapıldı. Her bir bölgede ayrı ayrı yapılan test uçuşları ve incelemeler sonucunda Çumra ilçesi Çatalhöyük bölgesinin sıcak hava balonu uçuşları için uygun bölge olduğu tespit edildi.

Üniversitemiz, Konya Kültür A.Ş. ve Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün destekleriyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında ilk sıcak hava balonu uçuşu gerçekleştirildi. Uçuş bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.