2023-2024 Akademik Yılı Çevresel Sürdürülebilirlik Liderlik Ödülü Sahibini Buldu | Kapadokya Üniversitesi

2023-2024 Akademik Yılı Çevresel Sürdürülebilirlik Liderlik Ödülü Sahibini Buldu

Kapadokya Üniversitesi sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında, 2021-2022 akademik yılından bu yana geleneksel olarak her yıl bir öğrencimize verilmekte olan Kapadokya Üniversitesi Çevresel Sürdürülebilirlik Liderlik Ödülü, üniversite eğitimi boyunca, çevresel sürdürülebilirlik çalışmalarına katılım sağlamak ve ekolojik duyarlılığın geliştirilmesine yönelik bilinçlendirme faaliyetleri yürütmek konularında üstün başarı göstermiş olan son sınıf öğrencilerini desteklemeyi ve bu bağlamda üniversitemiz tarafından ekolojik duyarlılığa sahip öğrenciler yetişmesini teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Ödülün bu yılki sahibi, Kapadokya Üniversitesi, Beşeri Bilimler Fakültesi, Psikoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ayşegül Helin Güneri oldu.

12 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşen Beşeri Bilimler Fakültesi diploma töreninde Çevresel Sürdürülebilirlik Lideri öğrencimiz Ayşegül Helin Güneri’ye 5000 TL’lik ödül çeki, Kapadokya Üniversitesi Sürdürülebilirlik Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatma Aykanat ve Kapadokya Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Selda Öztürk tarafından takdim edildi.

2020 yılından bu yana üniversitemiz Genç TEMA Topluluğu yönetiminde de yer alan ve 2022-2023 yılları arasında Genç TEMA Topluluğu Başkanlığı yapan Ayşegül Helin Güneri, Çevresel Sürdürülebilirlik Liderlik Ödülü başvurusunda altını çizdiği gibi, “Doğayla bir savaş içerisindeyiz, eğer kazanırsak biz kaybedeceğiz” cümlesini kılavuzu edinerek, çevre odaklı pek çok faaliyete katıldı. Bu faaliyetler arasında, diğer gönüllü arkadaşları ile birlikte, çevre okullarda öğrencilere yönelik “Arılar Varsa Yarınlar Var” ve “Ağaç Kardeşliği” başlıklı (yüz yüze ve çevrim içi) bilinçlendirme eğitimleri vermesi, 2022 yılında Kapadokya Üniversitesinin “İklim Elçisi” seçilerek, Çevre Şehircilik İklim Bakanlığının başlatmış olduğu “Şirince İletişim Programı”na ve 23 Aralık 2022 tarihinde düzenlenen İstanbul İklim Zirvesine katılması sayılabilir. Genç TEMA Topluluğu ile çok sayıda etkinliğe katılan ve ekolojik bilinç sahibi, çevresel sürdürülebilirlik odaklı etkinliklerde yer alan Kapadokya Üniversitesi öğrencilerinin sayılarının artması için çaba gösteren Güneri, bu çalışmaları ile ödüller de aldı.  Kapadokya Üniversitesi Genç TEMA Topluluğunu temsilen katıldığı 1 Mart 2024 tarihinde Eskişehir’de düzenlenen TEMA Vakfı genel toplantısında, üç gün boyunca sürdürülebilirlik konulu eğitimler alıp, sunumlara, saha çalışmalarına ve bilgi yarışmasına katıldı. Daha yaşanılabilir bir dünya için herkesin çaba sarf etmesi gerektiğini düşünen ve bu prensibi günlük yaşamına da başarıyla yansıtarak sürdürülebilirlik bilincini bir yaşam tarzına dönüştüren Ayşegül Helin Güneri, örnek çalışmaları ile bu yılki Çevresel Sürdürülebilirlik Liderlik Ödülünü almaya hak kazandı.


Diğer Haberler Tümü



E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız