Second International Environmental Humanities Conference: Critical Animal and Plant Studies | Kapadokya Üniversitesi

Başlangıç Tarihi: 16.05.2022
Saati: 09.30
Yerleşke: Kapadokya Yerleşkesi
Yapılacağı Yer: Oktay Sinanoğlu Konferans Salonu
Bitiş Tarihi:
Etkinlik Türü: Konferans
Düzenleyen Birim: Program

Kapadokya Üniversitesi Çevreci Beşerî Bilimler Merkezi ve Beşerî Bilimler Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü iş birliği ile düzenlenmiş olan “Eleştirel Hayvan ve Bitki Çalışmaları” konferansı, birincisi 2019 yılında başlamış olan bu uluslararası konferans serisinin ikincisi olacaktır. İkinci Çevreci Beşerî Bilimler Konferansının başlıca amacı, eleştirel hayvan ve bitki çalışmalarının genellikle göz ardı edilen bağlantılarının ve göreceli farklılıklarının birlikte ele alınarak bu iki alandaki tartışmaların ortak bir platform üzerinde gerçekleşmesini sağlamaktır. Bu nedenle, bilindiği kadarıyla bu konferans eleştirel hayvan ve bitki çalışmalarının birlikte ele alındığı dünyadaki ilk konferans olma özelliğine sahiptir. Konferansta ayrıca insan-hayvan ve insan-bitki ilişkilerinin söylemsel ve pratik boyutlarının farklı edebî, kültürel ve sanatsal metinler üzerinden incelenmesi; bu ilişkilerde yaşanan krizin yol açtığı çevresel yıkımların vurgulanması; en nihayetinde de yaşamakta olduğumuz ekolojik yıkımı iyileştirmek için ve bitki, hayvan ve insan ilişkileri bağlamında yeni düşünce biçimleri ve yeni bakış açıları önerilmesi amaçlanmıştır.

Konferans programı için tıklayınız.

Konferans özetleri ve katılımcı özgeçmişleri için tıklayınız.

Konferans web sayfası için tıklayınız.