Sanat ve Tasarım Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar Ortak Akıl Çalıştayı ve Paneli | Kapadokya Üniversitesi

Sanat ve Tasarım Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar Ortak Akıl Çalıştayı ve Paneli

Başlangıç Tarihi: 17.05.2024
Saati:
Yerleşke: Kapadokya Yerleşkesi
Yapılacağı Yer: Ürgüp Fabrika Yerleşkesi
Bitiş Tarihi:
Etkinlik Türü: Kongre
Düzenleyen Birim: Program

Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi (MTGSF) tarafından düzenlenecek olan Sanat ve Tasarım Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar Ortak Akıl Çalıştayı ve Paneli’nin amacı; çeşitli disiplinlerinden öğretim üyeleri, sanat ve tasarım profesyonelleri ile fakülteden öğretim üyeleri ve öğrencilerini bir araya getirip, farklı bakış açılarından yararlanılarak, ortak bir vizyon oluşturmaktır. Sanat ve tasarım eğitimi, çağın gereksinimlerine ve çağdaş sanatın evrimine uyum sağlamalıdır.  Toplantının sonuçları, çağdaş sanat eğitimi ilkelerinin fakültemiz tarafından içselleştirilip programların güncellenmesine yardımcı olacaktır. Kapadokya bölgesinde bulunan üniversitemiz bünyesindeki Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, bölgede yaşayan toplumun ve bireylerin sanat anlayışını daha üst düzeye çekmeyi kendine görev edinmiştir. Bölgenin sanat ve tasarım bağlamında köklü bir geçmişi bulunmaktadır. Bu birikimi çağdaş yaklaşımlarla dönüştürüp hem bölgenin üniversiteden hem de üniversitenin bölgeden beslenmesinin nasıl olacağıyla ilgili yeni yaklaşımlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bağlamda düzenlenecek olan çalıştayın ilgili alanlarda karşılaşılan zorlukları ve fırsatları tartışmak, yeni fikirler, çözümler üretmek ve bu süreçte öğrencilerin ve öğretim üyelerinin ve sanat tasarım profesyonellerin Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yeniden yapılanmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.