Kapadokya Ekonomi Toplantıları VII | Kapadokya Üniversitesi

Bitiş Tarihi:
Etkinlik Türü: Konferans
Düzenleyen Birim: Program

Kapadokya Üniversitesi Kapadokya Veri İşleme, Yenilik ve Proje Esaslı Uygulama ve Araştırma Merkezi (Kapadokya Yenilik Merkezi) olarak gelenekselleştirdiğimiz Kapadokya Ekonomi Toplantıları’nın (KET) yedincisi kapsamında, 20 Kasım 2023 tarihinde düzenleyeceğimiz, Kırsal Yerleşimlerin Kalkınma ve Planlama Sürecinin; Sürdürülebilirlik ve Yaşam Kalitesi Bağlamında Sosyal, Ekonomik, Yönetsel ve Mekânsal Boyutlarıyla Çözüm Önerileri Çalıştayı ortamında tartışmak istiyoruz.

Çalıştayda Türkiye’nin kırsal kalkınma sorunlarını AB Sürdürülebilirlik Mutabakatı çerçevesinde; ekonomik, sosyal, kültürel, çevresel, coğrafi (mekânsal), yönetsel ve iklimsel boyutuyla ele alınmasını planlıyoruz.

Çalıştay kapsamında, 26 Nisan 2024 tarihinde düzenleyeceğimiz KET VIII’ de bütünleştirmek üzere 5 pilot bölge için kırsal kalkınma stratejileri geliştirmeye çalışacağız. Proje çalışmaları için çeşitli kurumların parasal kaynaklarından yararlanma yolları araştırılacaktır.